Vilken kaffekvarn skall man köpa till Fransk Press?

Kaffekvarnar för fransk press är beroende av en perfekt balans av malda kaffebönor för att göra det bästa kaffet. Nybörjare kan vara nöjda med att använda förmalda kaffebönor, men endast en sann kaffe expert vet att personligt malet kaffe är det enda sättet att gå.

Det är därför du måste skaffa den perfekta kaffekvarnen eftersom finmalet kaffe ofta resulterar i överextraktion vilket gör att du får en brygd som smakar illa efter att ha slösat bort en stor del av din tid. Kaffekvarnar finns i två typer – bladkvarnar och skiv- och koniska kvarnar.

Läs mer om kaffe här

Vilken typ av kaffekvarn du ska köpa för Fransk Press

Mellan de två kvarnarna är bladkvarnen mer populär på marknaden på grund av sitt lägre pris. Den använder ett blad som effektivt delar kaffebönorna i små stora bitar som har en grov konsistens. Dess jämnhet kan dock inte mäta sig med den som en burrkvarn har, medan dess största nackdel förblir det faktum att den genererar värme som inte är bra för bönoljan.

Skiv- och konisk kvarnkvarn använder sig av två skivor eller koner för att mala kaffebönorna. När man gör detta rör sig inte en av kvarnens skivor medan den andra gör det. Detta arrangemang bidrar till att säkerställa en korrekt skivning av kaffebönorna så att en jämn malning uppnås.

kaffekvarn

Som vi ser ovan tenderar kvarnkvarnen att vara effektivare när det gäller att producera finmalet kaffe, vilket förklarar varför den kostar mer än sin motsvarighet – bladkvarnen. Trots detta gör båda kvarnarna ändå ett bra jobb.

Bästa kaffekvarn för Fransk Press: Våra bästa val

Efter mycket forskning har vi sammanställt en lista över de bästa produkterna för pengarna. Detta kommer att säkerställa att du får en kvarn som du kommer att vara glad att kalla din egen.

Saker att tänka på när man köper en kaffekvarn för Fransk Press

Om du vill få hem det bästa franskpressbryggda kaffet är det bara den bästa kaffekvarnen som kan hjälpa till att garantera ett läckert och väldoftande franskpresskaffe. Så innan du lägger ut dina pengar på en produkt finns det några saker du måste tänka på.

Specifikation för malning

Det viktigaste att tänka på när du köper en kaffekvarn till din franska press är att du skaffar en kaffekvarn som uppfyller den franska pressens malningsspecifikation.

Fransk Press-kaffe kräver att kaffebönorna är ojämnt malda för att garantera dig den bästa koppen kaffe.
En alltför fin malning ger dig ett kaffe med bitter smak på grund av överabsorption, vilket innebär att du endast kan använda ojämnt malet kaffe till en fransk press.

Mångsidighet

En annan sak att ta i beaktande när du köper en kaffekvarn är om din kvarn är tillräckligt mångsidig för att du ska kunna prova andra bryggmetoder. Varje bryggmetod kräver en annan finhetsgrad på de malda kaffebönorna.

Det skulle vara riktigt tråkigt om du köpte en kaffekvarn som är utformad för endast en bryggningsinställning. Det innebär att du inte skulle kunna använda din kvarn för bryggningsvarianter. Därför är det tillrådligt att skaffa en mångsidig kaffekvarn som ger dig olika bryggningsalternativ, till exempel espresso, droppkaffe eller en Moka pot cappuccino.

Budget/pris

Slutligen bör du också överväga hur mycket du är villig att spendera på en kaffekvarn. Även om några av de mest högkvalitativa kaffekvarnarna tenderar att vara dyra, betyder det inte att du inte skulle kunna få en ordentlig malning med en billigare modell.

Generellt sett tenderar kaffekvarnar som använder sig av ett blad att vara billigare och ändå ge dig en bra malning, vilket är perfekt för personer med en snäv budget. Kaffekvarnar som använder burr är faktiskt mycket dyrare jämfört med bladkvarnar, men de kan garantera dig en mycket bättre malning med mer kontroll över hur fin du vill ha dina kaffebönor.

Att skaffa en perfekt kaffekvarn för din franska press är mycket viktigt för att hjälpa till att uppfylla ditt kaffebehov. Förhoppningsvis kommer dessa få listade faktorer att ta hänsyn till att göra det mycket lättare att hitta den bästa kaffekvarnen till rätt pris.

kaffekvarnar

Vanliga frågor

1. Frågor: Är det värt allt arbete att använda en fransk press?

Svar: Ärligt talat är det inte så lätt att brygga kaffe med en fransk press, men det gör kaffet mycket godare än andra bryggmetoder.

2. Frågor: Hur är det möjligt? Vad är det bästa sättet att rengöra min kvarn?

Svar: Hur rengör man en kvarn på bästa sätt? Din kaffekvarn ska aldrig diskas i diskmaskin, utan endast för hand. Det är starkt rekommenderat att tvätta en gång i månaden så att du kan avlägsna uppbyggda partiklar och oljor.

3. Frågor: Hur skiljer sig en kvarnkvarn från en bladkvarn?

Svar: Den största skillnaden mellan en grävkvarn och en bladkvarn är malningskonsistensen.

4. Frågor: Hur länge håller grynen i en kvarnkvarn?

Svar: Kvarnen i en kvarnkvarn har testats för att klara fem års daglig malning.

5. Frågor:: Hur mycket kostar kaffekvarnar?

Svar: Hur mycket kostar en kaffekvarn? Kostnaden för en kaffekvarn beror i allmänhet på tillverkaren och typen av kvarn, vare sig det rör sig om en kniv eller en grindkvarn, eftersom grindkvarnar tenderar att kosta mer än knivkvarnar.

Slutsats

Att tillreda gott kaffe behöver inte alltid vara en önskan så länge du har den bästa kaffekvarnen att arbeta med. Förhoppningsvis har den här recensionen kunnat visa dig några av de bästa kaffekvarnarna på marknaden så att du kan börja producera läckra kaffedrycker med god smak.