Vad är en kaffekvarn? Vikten av kaffeberedning

Kaffe är en dryck som tjänar flera syften, från en uppiggande dryck på morgonen till en välsmakande varm dryck under dagen. Av denna anledning finns det en mängd olika typer av kaffe som kan tillgodose behoven hos alla djupa L-älskare. Det är dock inte alla som är medvetna om hur man får den perfekta smaken från en kopp kaffe, som innehåller alla de aromer som kaffebönan har att erbjuda.

Kaffekvarn är viktig för rätt upplevelse och smak

Kaffet är en viktig aspekt för kvaliteten på slutprodukten. Att brygga en utmärkt kopp kaffe är belöningen av flera faktorer, bland vilka kan ingå en bra kaffemaskin för bryggning men kanske ännu viktigare är en kaffekvarn.

En kaffekvarn kan köpas separat eller kan redan vara installerad i en maskin, som i kaffemaskiner med bönor till koppar där bönorna mals färskt före varje bryggning. Numera lägger de flesta människor inte så mycket tid på att göra kaffe, hälla kaffebönor i en kvarn och använda det finmalda kaffet för bryggning.

kaffekvarnen

Kaffekvarnar, hur viktiga är de?

Kvarnen är ett verktyg av stor betydelse för att extrahera arom och smak från kaffebönorna, vilket gör det möjligt att brygga utsökt kaffe av hög kvalitet. I de flesta fall är kvarnen den avgörande aspekten i ekvationen, även om de flesta tror att kaffemaskinen är stjärnan i showen.

Kvarnen är inte det enda verktyget som ger en utsökt kopp kaffe, men den är viktig för att ge rätt typ av malning av kaffebönor.

Typer av kaffekvarnar

Med teknikens utveckling följer också förekomsten av avancerade kaffekvarnar som kan tillfredsställa även den mest pretentiösa kaffedrickaren.

Nedan följer en beskrivning av de tre huvudtyperna av kaffekvarnar som kan ge en bättre förståelse för de olika tekniker som används för att mala kaffe samt bekräfta betydelsen av sådana maskiner i processen för att brygga kaffe.

Knivkvarnar med blad

Bladkaffekvarnar kan jämföras med mixers i den meningen att de skär kaffebönan med hjälp av små blad. Dessa typer av kaffekvarnar är billiga och det är därför som den malningsteknik de använder inte är komplicerad. Bladkvarnar rekommenderas för kaffedrickare som inte har så höga förväntningar på sitt malda kaffe och som vill köpa en apparat som gör jobbet för en begränsad summa pengar. För detta ändamål är bladkvarnar rätt verktyg, och som extra kan de användas för att hacka andra saker än kaffebönor.

Kvarnar

Kvarnkaffekvarnar är små kvarnar som också kan förknippas med termen handkvarnar, och de är likaså billiga, men kostar dock lite mer än bladkvarnarna. Den största fördelen med burrkvarnar jämfört med bladkvarnar är deras storlek, men de är också effektivare när det gäller att mala större mängder kaffe och tenderar inte att bränna bönorna om den används för mycket. Det finns möjlighet att justera storleken på malningen vilket är användbart för kaffedrickare som föredrar att servera sin dryck på ett visst sätt.

Skivkvarnar och koniska kvarnar

Skiv- och koniska kaffekvarnar är de mest tekniskt avancerade kvarnarna som ger en mer exakt och lättsåld malning. Skiv- och koniska kaffekvarnar kännetecknas av rännor som finns i skivorna eller konerna, vilket gör att kaffebönan kan hitta sin väg in i detta utrymme och malas på ett bättre sätt. Resultatet blir en bättre malning av kaffebönan på grund av de skarpa kanterna i spåren som skär bönorna mer effektivt. Som ett resultat av den förbättrade tekniken och prestandan är skiv- och koniska kaffekvarnar de dyraste av de tre, men om du vill mala kaffe av hög kvalitet rekommenderas dessa typer för en runtom bättre kaffeupplevelse.

vad ar kaffekvarn

Kaffekvarn Budget

Det är mycket välkänt att det finns flera olika typer av kaffekvarnar på marknaden, men det uppstår frågan om vilken man ska köpa? Efter att ha förstått att varje typ av kaffekvarn ger en annan upplevelse kan det förstås vara förvirrande vilken typ man ska välja.

Tricket är dock att analysera dina personliga behov och förväntningar på en kaffekvarn, till exempel om du vill uppleva en relativt kvalitativ slipad kaffeböna men din budget inte är extraordinärt hög, så kanske du ska överväga mellantinget, en typ av budgetkvarn.

Med tanke på det pris som varje enskild person har betalat för kaffemaskinen, verkar det bara rimligt att spendera minst lika mycket pengar på kaffekvarnen också. På så sätt kommer resultatet av malningen av kaffebönorna att ge en liknande upplevelse om dessa mals i en maskin som är på ”samma nivå” så att säga som själva kaffemaskinen.

Tillbehör till ditt kaffebryggande

De flesta leverantörer av kaffemaskiner erbjuder tillbehör som kaffekvarnen, så se till att utforska dina alternativ för att hitta det bästa för dina preferenser. Kaffekvarnarna och kaffemaskinerna kan båda betraktas som verktyg som används för kaffeupplevelsen, och om dessa är mer likvärdiga i kvalitetsbygge och prestanda finns det större möjlighet att slutresultatet blir av bättre kvalitet överlag.

Artikeln är inspirerad av: https://www.market-inspector.co.uk/blog/2015/11/what-is-a-coffee-grinder