Barista verktyg: 7 stycken du bara måste ha!

För att bli den där bästa baristan, så behöver du ha ett par verktyg till ditt förfogande. Eller egentligen, du behöver 7 stycken barista verktyg för att göra det bästa kaffet oavsett om du är hemma eller arbetar på en kaffebutik. I denna artikel skall jag visa på dessa verktyg och visa vad du behöver för att bli en riktigt bra barista.

1. Tamper

Först på listan är en kaffetamper. När du har malt ditt kaffe i ditt brygghandtag måste detta kaffe plattas och komprimeras. Annars kommer vattnet att rinna igenom för snabbt. Tampar finns i en rad olika former och storlekar. Bästa espresso tamper. Använd en linjal för att mäta toppen av din metallfilterkorg och ta bort cirka 3-4 mm. Den vanligaste storleken är 58 mm, så om du mäter runt detta är det säkrast att välja 58 mm bas.

Se vårt sortiment av tamper här

tamper baristaverktyg

2. Knacklåda eller liten soptunna

Detta är en särskild behållare för att slå ditt använda kaffe i. Perfekt för användning med ditt brygghandtag och bra om du vill återvinna eller kompostera kaffesumpen.

Se vårt utbud av knacklådor här

3. Mjölkkanna eller kanna

Det går inte att göra en flattie utan en kanna att ånga mjölken i. Vi rekommenderar att du utrustar dig själv med 2 st icke-stickkannor. En i 12oz och den andra i 20oz.

Se vårt utbud av mjölkkannor här

mjolkkanna baristaverktyg

4. Termometer

Det finns inget värre än bränd mjölk. Den ideala temperaturen ligger runt 55-65c, så skaffa dig en enkel termometer för att ta bort gissningarna och garantera perfekt skum varje gång.

Se vårt sortiment av termometrar här

5. Skalor

Ingen vill slösa bort bra kaffe. Med en bra bryggvåg kan du se till att du maler och lägger rätt mängd kaffe i korgen. Du kan också använda dem för att noggrant väga dina shots eftersom de kommer ut med mycket större noggrannhet än syn eller tid.

Se vårt sortiment av vågar här

6. Shot glas

Dessa är bra om höjden under ditt handtag är begränsad eller om du gillar att dela upp dina shots. De är också praktiska för att kontrollera volymen espresso som du just har hällt upp.

Se vårt utbud av shotglas här

baristaverktyug

7. Rengöringsborste och trasa

När du är klar med bryggningen måste du rengöra. Detta är egentligen 7 och 8 men vi fick slut på siffror! Pallo Grindminder Countertop brush är bra för att rengöra grupphuvudet när du spolar. Rhino Barista Cloth-setet är perfekt för att torka av ångvippor och hålla din espressomaskin fin och ren.

Se vårt sortiment av rengöringsprodukter här

Dessa 7 barista verktyg tar dig mot nya höjder

Dessa 7 pålitliga verktyg hjälper dig att få ut det bästa av din espressomaskin. Med dessa verktyg kan du bli en riktig barista. Vill du arbeta inom kaffeskapande, så skall du absolut se till att du köper dessa verktyg och tränar hemma. Vill du få ut det mesta av ditt kaffe hemma, så är det dessa produkterna du behöver. Bli den bästa baristan du kan med rätt saker!

Skall du baka hemma eller på jobbet och behöver bakredskap, så hittar du dessa via länken.

Njut av dem!