Hur många watt använder kaffebryggare?

Har du någonsin undrat hur mycket energi din kaffebryggare använder för att göra en kopp aromatiskt kaffe åt dig varje morgon? Som du vet är kaffe den perfekta morgondrycken som håller dig motiverad och alert. Men samtidigt kostar det dig också många hundralappar varje år.

Tillbehör och annat hos KITCHENTIME

Missförstå oss inte, vi säger inte att du ska ge upp din favoritmorgondryck bara för att spara några hundra dollar varje år. I stället vill vi hjälpa dig att få en tydlig bild av hur mycket energi du behöver för att brygga en kopp gott kaffe, och även avslöja några tips som hjälper dig att spara energi.

Innan vi dyker in i det praktiska i den här artikeln ska vi först titta på en enkel ekvation som hjälper dig att beräkna hur mycket energi i princip vilken apparat som helst i ditt hem använder.

Volt x ampere = Watt

Med denna ekvation kommer du att upptäcka att små och ibland förbisedda apparater förbrukar mycket energi.

energi kaffemaskin

Hur mycket energi krävs för att göra en kanna kaffe?

Om du är en stor kaffedrickare eller om du dricker flera koppar kaffe dagligen, kommer du definitivt att vara intresserad av att veta hur mycket energi som krävs för att brygga en kanna kaffe.

Eftersom ingen kaffekanna är exakt likadan blir det svårt eller omöjligt att ange exakt hur mycket energi de använder. Varje kaffebryggare på marknaden har en specifik mängd energi som den använder. Med det sagt finns det ett alternativt sätt för dig att få reda på din kaffebryggares energiförbrukningsnivå. Kom ihåg att alla kaffebryggare har en sak gemensamt. De värmer vatten från 50 till 200 grader. För att åstadkomma detta måste de vanligtvis använda cirka 1000 watt. I genomsnitt tar detta mellan 5 och 7 minuter.

Om du räknar på det kommer du fram till att den energi som krävs för att brygga en kanna kaffe är = 0,083 (KWh).

Detta kanske inte verkar vara så mycket om du bor ensam eller bara behöver en kopp kaffe varje dag. Men om du sitter på ett kontor med många kaffedrickare kommer siffran säkert att stiga.

Olika typer av bryggning

Visste du att sättet och sättet du brygger ditt kaffe på eller vilken kaffemaskin du använder kan avgöra mängden energi? Detta innebär att droppmaskiner, espressomaskiner och andra maskiner för enstaka portioner använder olika mycket energi. För att hjälpa till att sätta saker och ting i perspektiv kommer vi att titta på alla tre.

Energibehovet för droppkaffekanna

Många droppkaffemaskiner har en speciell värmeplatta som hjälper till att värma vattnet och hålla kaffekannan varm i ett par timmar. Dessa modeller finns vanligtvis i de flesta hem och kontorskök och de använder mellan 750 och 1250 watt.

Energikrav för kaffemaskiner för engångsbruk

Kaffemaskiner för enstaka portioner är ett föredraget alternativ i de flesta hem och på kontor, eftersom de ger användarna ett fönster för att tända sitt kaffe till sin unika smak. Maskinens effektivitet och bekvämligheten med att använda dem är definitivt en av anledningarna till att de är så populära idag.

Du måste dock komma ihåg att deras höga prestanda har ett pris. Dessa maskiner har en hög energiförbrukning. När du slår på dem värmer de upp vattnet i sin behållare, så att vem som helst kan få en varm kopp kaffe inom några sekunder. I genomsnitt använder maskinen mellan 200 och 400 watt för att brygga en kopp kaffe.

Espressomaskin

Om du är en kaffefantast är chansen stor att du har en espressomaskin hemma eller på kontoret. Espressomaskinens unika bryggstil har allvarliga konsekvenser för energin.

Om du gillar att bjuda dina vänner på flera koppar espresso varje gång de kommer på besök kanske du ska tänka om, eftersom dessa maskiner förbrukar mycket energi. De flesta espressomaskiner på marknaden använder mellan 1000 och 1500 watt för att fungera. En espressomaskin kräver ungefär 1,25 KW för att brygga en kopp kaffe.

Därefter kommer vi att titta på hur mycket watt några vanliga kaffebryggare på marknaden använder.

Populära kaffemaskiners watt

Hur många watt använder en Keurig kaffebryggare?

  • Keurig-kaffebryggare använder vanligtvis cirka 200-400 watt.
  • Hur många watt använder en kaffemaskin från Mr Coffee? Den använder mellan 600 och 1200 watt.

Hur många watt använder en liten kaffebryggare?

De flesta bärbara kaffebryggare på marknaden använder mellan 150 och 300 watt.

Tips som hjälper dig att spara energi när du brygger kaffe

Oavsett vilken kaffemaskin du använder finns det enkla åtgärder som du kan vidta för att spara energi. Nedan följer några av dem.

 Håll kaffemaskinen ren

Om du rengör din kaffemaskin regelbundet kan du göra mycket för att öka kaffemaskinens effektivitet och spara energi. Du förstår, smuts och mineralrester kan samlas i maskinens vattentank. På grund av smutsansamlingen i tanken tar det lite längre tid för maskinen att värma upp vattnet. Regelbunden rengöring gör att den värms snabbare utan att använda för mycket energi. Försök att rengöra din kaffemaskin minst en gång i månaden.

kaffebryggare energi

Kallbryggt kaffe

Du kan prova detta under de varma sommarmånaderna. Eftersom du inte värmer vatten för att brygga kaffe kommer din maskin att använda mindre energi.

Köp en energieffektiv kaffemaskin

Naturligtvis har du friheten att välja vilken kaffemaskin du vill, men om du verkligen menar allvar med att spara energi är det klokt att välja en som har energibesparande egenskaper. Den goda nyheten är att de flesta kaffemaskiner på marknaden har ekolägen som automatiskt stänger av dem när de inte används.

Stäng av maskinen

Oavsett vilken kaffemaskin du använder är det klokt att du stänger av den när du inte använder den. Låt den inte stå i standby-läge, eftersom den fortsätter att förbruka energi.

Smarta kontakter

Det finns gott om alternativ för energibesparande apparater och eftersom framtiden redan är här – kan du nu styra stickpropparna från din telefon. Dessa hjälpsamma föremål skickar dig uppgifter om varje apparats arbetstid och energiförbrukning, och du kan ställa in ett schema så att den smarta kontakten stängs av och sätts på vid lämplig tidpunkt.

Avslutande anmärkning

Det är lättare att spara energi när du har en tydlig bild av hur mycket du förbrukar. Som du förmodligen nu vet förbrukar de olika kaffebryggarna på marknaden olika mycket energi. Oavsett vilken du köper måste du lära dig hur du kan minska den energi som den använder. Det kan innebära allt från att rengöra den regelbundet till att stänga av den när du inte använder den. Nåväl, det bästa du kan göra för att spara kostnader är att välja en kaffemaskin som har ett ekoläge eller energisparfunktioner.

Artikeln är inspirerad av: https://coffeehustle.org/how-many-watts-does-a-coffee-maker-use