17 smarta sätt att få snabbkaffe att smaka gott

I de flesta fall är snabbkaffe inte så välsmakande. Lär dig hur du kan göra det sötare och bättre med dessa olika sätt att få snabbkaffe att smaka gott. Du kan förbättra smaken på snabbkaffe genom att tillsätta några ingredienser.

Så hur kan man få snabbkaffe att smaka bättre? Hemligheten med att förbättra smaken på snabbkaffe ligger i hur mycket av allt du använder. För mycket vatten eller för mycket kaffe ger dig en hemsk blandning.

Vattnets temperatur har också en betydande inverkan på smaken av den slutliga drycken. Jag ska lära dig hur du kan använda detta till din fördel. Slutligen har jag också hittat några ingredienser som du kan lägga till i din kopp snabbkaffe för att få den att smaka bättre.

Varför snabbkaffe?

Snabbkaffe är perfekt för alla situationer som kräver att du har bråttom. Det är lätt, enkelt, billigt och direkt! Är du sen till jobbet? Ta snabbkaffe. Har du inte tillräckligt med tid för en paus från jobbet? Ta snabbkaffe. Är du sugen på koffein? Ta snabbkaffe. Det finns ingen mer allsidig livräddare än snabbkaffe.

Tyvärr får de flesta människor inte njuta av den granulära godhet som är snabbkaffe och framför många klagomål på smaken. Flytta er åt sidan, kaffesnobbar. Här funderar vi inte på hur silkeslen den spunna mjölken är eller hur väl rostade kaffebönorna är.

Här fokuserar vi på att hitta sätt att göra vårt usla kaffe bara en aning bättre. Vi hittar sätt att göra vårt kaffe mer uthärdligt på morgonen när vi rusar till jobbet eller under dagen när vi behöver en koffeinfix. Nej, vi tar inte snabbkaffe för smakens skull; det är en bekvämlighet som vi uppskattar.

snabbkaffe morgon

I evigheter har människor skyggat för den där koppen snabbkaffe. Många har den missriktade uppfattningen att dess hemska smak kvarstår oavsett bryggning. Det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Det finns en särskild kritaktig konsistens och en relativt sur smak som förknippas med snabbkaffe. Människor som aldrig har provat det tidigare kommer inte att röra det med en tio fot lång stång. Även om detta är förståeligt förblir snabbkaffe bekvämare och mer prisvärt än vanligt kaffe, särskilt för personer som har en stram budget.

Det sägs att det största utrymmet i världen är det för förbättring. Låt oss fylla det med några grundläggande knep för att göra den perfekta koppen kaffe varje gång.

Sätt att få snabbkaffe att smaka bättre

1. Kallt vatten

Kallt vatten verkar på den skarpa sura smaken och ger kaffet en mjukare smak. Det vanligaste klagomålet med snabbkaffe är den bittra, sura smaken. Vissa människor älskar denna smak, men om du inte gör det har vi ett hack för att släta ut den bittra smaken.

Tillsätt lite kallt vatten till kaffekornen och rör försiktigt om innan du tömmer innehållet i det varma vattnet. Det kalla vattnet verkar på den skarpa sura smaken och ger kaffet en mjukare smak. Instantkaffekorn innehåller ett ämne som kallas amylum. När snabbkaffe tillsätts direkt i varmt vatten hårdnar amylumet och ger en pulveraktig smak och konsistens.

I kallt vatten kan granulerna däremot lösas upp mer försiktigt utan att amylumet hårdnar. På så sätt får du en nästan perfekt kopp kaffe som gör att du fortsätter att vilja ha mer.

2. Rätt temperatur

Att tillsätta snabbkaffe till kokt vatten har betydande negativa effekter på kaffets smak. Vattnet bör vara nykokt. De flesta människor brukar ha sin vattenkokare på standby fylld med vatten på högsta nivåmarkering.

Följaktligen slutar de med att koka redan kokat vatten. Varje gång du kokar ditt vatten, försvinner syret och påverkar därmed smaken. Du bör därför alltid hämta färskt kranvatten och koka det vid behov. Den bästa kaffesmaken uppnås när det vatten som används inte riktigt har nått kokpunkten ännu. Varmt men inte kokande.

3. Ett bättre förhållande mellan kaffe och vatten

Detta råkar vara det vanligaste misstaget när man brygger kaffe. Förhållandet mellan kaffe och vatten varierar dock med kaffemärket. Jag uppmanar dig därför att först läsa tillverkarens instruktioner men följ dem inte blint.

Tillverkarna tenderar att överhypas sitt kaffe, så du kan hamna i ett vattnigt misstag om du inte är alltför försiktig. Detta är ofta fallet med kända cappuccinoblandningar. Är koppen för vattnig? Tillsätt mindre vatten till kaffet nästa gång. Är den för stark? Spetsa det med mer vatten nästa gång.

Låt alltid din smak diktera ditt kaffeförhållande. För de flesta kaffesorter är den ideala kvoten 1-2 teskedar per 1 kopp vatten.

4. Grädde

Kaffeälskare som älskar sin dryck i all sin granulära glans blir snabbt uttråkade av dess vattniga konsistens vilket gör att de känner att de vill dumpa den helt och hållet. Om så är fallet är det dags att ge din kaffekopp en uppgradering med grädde. Jag vet att det låter klyschigt, men det gör stor skillnad.

Grädden ger en tjockare och fylligare smak som gör att det köpta kaffet blir till skam. Grädden gör inte bara bryggan tjockare utan neutraliserar också kaffets syra. Nästa gång du gör dig en kopp snabbkaffe, varför inte tillsätta en skvätt grädde?

Detta enkla steg kommer att ge dig din skräddarsydda kvalitetskopp.

snabbkaffe mugg

5. Socker

Bästa sötningsmedel för kaffe. Socker maskerar smaken av bittert och billigt kaffe. Här är en uppenbar lösning; om det är för bittert för din smak, tillsätt en sked eller två med socker och rör sedan om. Detta är det enklaste att göra för dem som inte följer en sockerfattig diet. Det är bara att söta det, bokstavligen.

Det finns inga regler för detta. Tillsätt bara så mycket som är hälsosamt för dig.

6. Alternativa sötningsmedel

Socker är den vanligaste tillsatsen i snabbkaffe som får en att helt glömma bitterheten i kaffet. Om du dock vill slippa sockerdosen kan du gå milovägen. Blanda lika delar milo med ditt snabbkaffe och tillsätt vattnet tills all milo löst sig.

Om du känner dig lite vild kan du spetsa det med lite grädde enligt beskrivningen ovan och bara så där, du har skippat din sockerfix. Ditt kaffe är utmärkt nu, men det kan bli ännu bättre. Hur? Nutella. Upprepa stegen ovan men med Nutella i stället för Milo. Nutella tar längre tid att smälta, men det är definitivt värt väntan. Om du inte föredrar socker, Milo eller Nutella kan du använda alternativa sötningsmedel.

Socker är sött men har inte mycket att komma med när det gäller smak. Du kan ersätta sockret med lönnsirap, honung, gyllene sirap eller till och med kondenserad mjölk. Du kanske blir förvånad över den ovanliga smak som exploderar ur din kopp.

7. Is

Iskaffe som gör din dag bättre. Ibland är ditt kaffe alldeles för varmt för en varm dryck. Det är vid sådana tillfällen som du känner att din bryggda kopp inte gör dig någon tjänst. Du kan göra din alldeles egna frappucino genom att spetsa kaffet med is.

Blanda en shot varmt vatten med en tesked kaffegranulat och häll försiktigt blandningen över en kopp full med isbitar. Du kan toppa drycken med mjölk eller vispad grädde på burk och lugnt låtsas att du är på Starbucks. Stanna din kopp väl och skåda din livliga morgon med storheten hos en välbryggd kaffekopp.

8. Salt

Det här kan vara nytt även för de mest hängivna kaffefanatikerna. Ett forskningsexperiment som utfördes av matforskaren Alton Brown visade att tillsättandet av en nypa salt hade fantastiska effekter på kaffet. Ibland är det en stor besvikelse att ha en full pott med bittert kaffe.

Om du har ett för högt förhållande mellan kaffe och vatten eller om du låter kaffet dra ut för länge kommer saltet att motverka den sura smaken. Detta beror på att salt innehåller natrium som fungerar grundligt för att omvandla bittra smaker.

Saltet får inte dåligt kaffe att smaka bra, men det gör det drickbart. Om du redan har gjort bort dig i din kaffeberedning kan du tillsätta det i den färdiga koppen eller strö det lätt ovanpå kaffet och se hur det påverkar smaken.

9. Örter

Att blanda örter i ditt kaffe är inte bara hälsosamt för dig, utan det ger några överraskande fantastiska resultat. Ett strössel kanel ger lite av smaken. Det är kryddigt men inte överväldigande. Kanel är ett hälsosammare alternativ till socker och andra sötningsmedel.

Med ett intresse för att vara snällare mot levern och binjurarna är växtbaserade substitut relativt välsmakande. Deras arom är underbar. Smaken är rik med många olika toner. De ger en långsam frisättning av näringsämnen som förbättrar den allmänna tarmhälsan. Växtalternativ är syrafria och ger därför inte magbesvär som vanligt kaffe.

Det fina med växtbaserade alternativ är att du kan odla dem i ditt hem. Några av de fantastiska växtbaserade alternativen förutom kanel är cikoria, teecino, maskrosrotkaffe och dandy blend. Om du har funderat på att krydda ditt kaffe med växtbaserade alternativ kan du se att det finns ett brett sortiment av fantastiska växtbaserade alternativ som är värda att prova.

kaffemuggen

10. Kakao!

Många grupper av människor tycker om choklad. Låt dig inte luras; choklad gör mer än att hjälpa dig att komma i god dager hos kvinnor (mor, syster, fru, dotter osv.). Visserligen är det en perfekt muta för små tjänster. Men användningsområdena för choklad är obegränsade. Glöm kakor och desserter.

En liten kakao som denna kommer att göra ditt kaffe magiskt. Nåja, inte bokstavligen. Chokladkakor är bra, men kakao i snabbkaffe är helt enkelt fantastiskt. Du kommer att fråga dig själv varför du inte provade detta tidigare!

Från romantik till en usel dag på jobbet, choklad fixar allt. Instantkaffe är inget undantag. Sötad eller osötad, kakao kan vara precis vad du behöver! För att få det där övernaturliga hemmagjorda mokkakaffet, lägg ditt snabbkaffe i en kopp. Tillsätt en eller två skopor kakaopulver och sedan vatten.

11. Skummad mjölk

Genom att tillsätta skummad mjölk blir du av med den extra syran i ditt kaffe. Sanningen är att en kopp espresso då och då inte skulle skada. Skulle det inte vara härligt om du kunde vakna upp till Starbucks kaffe varje morgon? Den hårda verkligheten är att alla inte har vare sig resurser eller tid för det på daglig basis.

Oftast får vi nöja oss med det. Skummad mjölk är ett annat enkelt sätt att förbättra smaken på ditt kaffe hemma. För att bli av med den extra syran är det bara att tillsätta lite skummad mjölk till din vanliga kopp snabbkaffe. Enkelt nu, det är inget märkvärdigt. Tänk inte espressomaskin, utan en prisvärd handhållen skummaskin. Först måste du skumma upp mjölken i en separat behållare.

Sedan förbereder du ditt snabbkaffe i en mugg. Slutligen lägger du en skopa skummad mjölk i din kopp. Så där, nu har du en mugg med hemlagat men elegant snabbkaffe. Det kanske inte är lika gott som Espresso, men det kommer inte att få dig att svettas.

12. Smör

Kaffe är det sista du skulle tänka på när du listar möjliga sätt att använda smör. Nåväl, vänj dig vid det. Det här är den aktuella trenden bland djupa L-älskare. Överraskande nog tar smöret fram det bästa i snabbkaffe. Det ger kaffet en silkeslen konsistens samtidigt som det dämpar bitterheten. Är du fortfarande osäker?

Det finns bara ett sätt att ta reda på det! När du har kokat ditt kaffe lägger du till en skiva smör och en aning grädde. Detta enkla hack ger dig garanterat en helt annan smak och en helt ny uppfattning om kaffe.

13. Exakta mätningar

Standardmetoden för att mäta snabbkaffe är att använda en tesked, eller hur? Det är enkelt, det går snabbt och det är praktiskt. Skedar ger dock varierande mängder beroende på ingrediensen. En tesked mjöl är till exempel annorlunda än en tesked socker. Mjöl är i pulverform medan socker är i granulatform.

Ämnets konsistens avgör hur mycket av det som kan sitta på en tesked. Tillverkare av snabbkaffe menar olika saker när de säger att du ska använda en tesked. En jämn tesked, en hög tesked och en rundad tesked ger olika smak.

Nyckeln är att prova alla tre tills du hittar den perfekta teskednivån för dig. Tyvärr finns teskedar också i många olika storlekar och former. Du måste hitta din väg runt detta också.

14. Färsk mjölk

Mjölk är perfekt för den mänskliga kroppen. Både vuxna och barn får massor av näringsämnen från mjölk. Ett glas mjölk om dagen räcker långt för att utveckla starka ben och tänder. Massor av livsmedelsprodukter tillverkas med hjälp av mjölk. De behöver inte vara gjorda på det sättet, men smaken blir så mycket bättre efter tillsats av mjölk.

Vi lagar mat med hjälp av mjölk. Vi kan använda den i marinader om vi vill. Det finns också i våra skönhetsprodukter som lotioner eftersom det är bra för huden.

Vissa människor badar i mjölk som ett sätt att skämma bort sin hud. Fördelarna med mjölk är oändliga. Föreställ dig vilka underverk som en touch av färsk mjölk kan göra för smaken av snabbkaffe. Om man tillsätter färsk mjölk till snabbkaffe blir det extra krämigt.

En del snabbkaffe innehåller redan mjölkpulver, tillsätt lite färsk mjölk ändå. Du kan använda förhållandet mjölk/kaffe 1:3 eller 1:1. Det viktiga är att du gillar smaken.

15. En bra kaffemugg

Om mängden instantkaffegranulat du tar är betydande är mängden vatten avgörande. Liksom skedar finns muggar i olika former och storlekar. Storleken på muggen avgör hur mycket vatten du kan tillsätta till ditt kaffe.

Hitta en kaffemugg som du älskar och vänja dig vid den. En kaffemuggvärmare är till hjälp. Det hjälper dig inte bara med serveringen utan även med den psykologiska aspekten. Att ta kaffe i din favoritmugg varje morgon gör garanterat upplevelsen ännu roligare.

snabbkaffe mjolk

16. Apelsinjuice

Kaffets bitterhet och apelsinjuicens friskhet ger en grön fräschör. Apelsinjuice i sig är sur och kaffe är också bittert. Men när du spetsar det ena med det andra och tillsätter lite sötningsmedel har du ett himmelskt hopkok till ditt förfogande. Denna lösning fungerar dock inte för alla.

Vissa säger att kombinationen ger dem magbesvär, men för andra fungerar det. Det finns starka bevis för att kombinationen av koffein i kaffe och C-vitamin i apelsiner ökar produktionen av noradrenalin och förbättrar därmed det allmänna humöret och energin.

Kaffets bitterhet och apelsinjuicens friskhet ger en grön friskhet som är både irriterande och lugnande för nerverna.

17. Kaffe av högre kvalitet

Även om du provar alla de hacks som nämns ovan, kommer kortsiktighet i kaffebudgeten att lämna dig med en hemsk kopp kaffe. Instantkaffe av låg kvalitet har vanligtvis dålig beteckning och är en betydande kompromiss om kvaliteten.

Om du byter ut dina pengar mot billigt kaffe är risken stor att ditt kaffe kommer att smaka billigt. Håll dig borta från de där snabbkaffepåsarna med vaga märkningar. På så sätt har du möjlighet att sippa bättre kaffe.

Det sista ordet: För att få snabbkaffe att smaka gott

Nu vet du förmodligen varför ditt kaffe inte smakar så gott. Naturligtvis går vissa kaffekonfundament över de 17 åtgärder som nämns ovan, men dessa hacks kommer att förbättra din dagliga fix.

Ta en titt tillbaka på din bryggningsprocess. Inspektera ditt kaffe tills du har den perfekta koppen kaffe. Ändra alla variabler som nämns en i taget tills du kommer till kärnan i ditt kaffeproblem.

Det tar lite tid att bli en expert på kaffebarista, men med lite tid och ansträngning kommer du att få grepp om det.

Artikeln är inspirerad av: https://fullcoffeeroast.com/make-instant-coffee-taste-good/