Americano kaffe: Mest populära kaffet i världen

I den här artikeln får du information om ursprunget till den legendariska kaffedrycken Americano, skillnaden mellan svart kaffe och kaffe Americano och en lättförståelig steg-för-steg-guide om hur du gör Americano kaffe hemma. När det väl gäller koffein finns det en mängd olika valmöjligheter av kaffedrycker.

Americano Kaffe – En världsberömd dryck

Du kan få latte, macchiatos, cappuccino och espresso utöver det vanliga starka kaffet, och till detta kan du lägga till ett nästan obegränsat antal tillsatser. Kaffet Americano verkar vara ofta förbisett nuförtiden.

Det betyder inte att Americano inte är en god varm dryck. Americano kaffet har inte bara ett ”nationalistiskt” ursprung, utan det är också otroligt flexibelt när det gäller hur du vill ha ditt kaffe. Men vad är det som skiljer en Americano från de andra?

Cafe Americano

Konventionellt svart kaffe är ett riskabelt spel: detta kan vara bränt eller ha väntat på att någon ska beställa i några timmar. Välj en Americano för ett fantastiskt morgonkaffe som är otroligt gott men inte för starkt.

americano kaffe

Vad är en Kaffe Americano? Dryckens ursprung

Enligt rykten tyckte amerikanska soldater som tjänstgjorde i Italien under andra världskriget inte om den extremt intensiva och bittra espresso som italienarna drack dagligen. Espresso serveras vanligtvis i en mindre kopp än en vanlig kaffekopp som de var vana vid. Soldaterna hällde kokande vatten i det klassiska italienska kaffet för att efterlikna den dryck som de hade på morgonen hemma. Som ett resultat av detta skapades Americano.

Men det är inte samma sak, om du försöker dricka en kopp svart kaffe följt av en Americano kommer du att kunna se skillnaden.

Med en sådan rak ursprungshistoria borde det inte finnas mycket betydande oenighet eller förändring i denna dryck. Stämmer det? Fel.

Bör Americano ha en tjock crema?

Aromatiska oljor förekommer i genomrostade kaffebönor. När du kokar kaffe, kokar det heta vattnet trycker ut fetterna 1, av bönorna först.

Innan det starka kaffet har du kanske sett en brunaktig, slät vätska som häller ut ur kaffebryggaren. Som det kallas, Guinness-effekten gör att denna förening klättrar upp till toppen av drycken. Crema anses ibland vara en indikation på en utmärkt bryggning 2.

En espresso som har serverats ut eller fuktats med kokande vatten kallas en Americano. Cremen flyter upp till toppen, vilket gör att du kan njuta av en längre kaffekopp samtidigt som du behåller fettets jämnhet. Därför är svaret på frågan ja, crema ska serveras på Americano.

Americano jämfört med andra svarta kaffesorter

Även om en Americano verkar ha samma komponenter som en espresso och en vanlig mugg med kokt svart kaffe är det nyanserna i hur de tillagas som skiljer Americano åt. En Americano är mer än bara en kopp svart kaffe. Beredningsteknikerna och sorterna av malning som används i Americano och ”vanligt” svart kaffe eller droppkaffe skiljer sig avsevärt åt.

De grundläggande likheterna har tidigare påvisats, och båda dryckerna innehåller ungefär samma mängd koffein. En kopp standard-droppkaffe innehåller 95 milligram koffein. I en Americano används i allmänhet två skott espresso, med ett koffeininnehåll på upp till 75 mg koffein. Det placerar den i samma klass som nykokt kaffe.

Det verkar inte finnas några ytterligare kopplingar mellan de två förutom kokande vatten, kaffe och koffeinhalter.

Svart kaffe är i princip en blandning av vatten och kaffe utan mjölkprodukter. Även om det kan tyckas vara en okomplicerad sak bör du vara medveten om att det finns flera metoder att servera drycken på, och var och en har en tydlig effekt på smaken.

Smaken av long black är mer intensiv än den av Americano. Den görs genom att kombinera två shots ristretto eller espresso med en mindre mängd vatten för att förstärka smaken.

Varmt vatten droppas över malet kaffe för att göra droppkaffe. Vätskan filtreras och hälls sedan i vattenkokaren. Det är en mer tidskrävande teknik än att tillreda vanlig espresso. V60 och Chemeks används vanligen för detta ändamål.

AeroPress-metoden går till så här: du lägger linne eller metallfiltreringssystem i cylindern, kokar kaffet i mindre än en minut och pressar sedan bryggan genom filtret. Detta kaffe har en unik smak tack vare filtreringen som förhindrar att oljor och partiklar invaderar drycken.

Americano vs annan: Latte & Cappuccino

Skillnaden mellan en cappuccino och en latte i det gamla Italien var betydande. De koppar som de har serverats i var distinkta. En cappuccino kom i en kopp med ett torn av skum, medan en latte kom i glas med skum och espresso tillsatt ovanpå. Det fanns också en skillnad i mängden kaffe som hälldes upp. Men tradition och utseende är inte längre lika viktiga som smaken.

Cappuccino är en av de mest populära espresso- och mjölkdryckerna.  Denna kaffedryck finns i en mängd olika smaker, men alla innehåller en till två uns espresso och förtjockad mjölk. Cappuccino är ofta beströdd med kakaopulver. Den största skillnaden mellan en cappuccino och en latte skulle vara att en cappuccinos krämiga skum är lite tjockare än lattes.

Latte är skummad mjölk med en delikat konsistens som tillsätts över espressokaffet. Mjölken i en latte är något tjockare än i en flat white och något lättare än i en cappuccino.

Café Americano

Americano, allmänt känd som café Americano, är en vattnad espressodryck. Även om volymerna och proportionerna mellan vatten och espresso varierar beroende på region, är de två komponenterna i en dryck alltid kokande vatten och kaffe.

Americano är också en av de mest populära dryckerna bland hårt arbetande människor världen över. Om du arbetar outtröttligt och behöver en droppe energi bör du övertala din chef att köpa en av de bästa kaffemaskinerna för kontoret.

Hemgjord Americano kaffe recept

Trots sin storlek föredrar många kaffeentusiaster en americano eftersom tillsättandet av det varma vattnet minskar den kraftfulla smaken av ren espresso utan att dölja den med grädde. Du borde dock inte behöva vänta till nästa lokala cafébesök för att njuta av en americano. Du kan göra en själv och bli din egen Starbucks.

Vem som helst kan tillreda en americano utan ansträngning om du har en kaffebryggare eller en Nespressomaskin. Du kan undvika stegen med att väga och bearbeta ditt eget malda kaffe om du väljer ett enklare sätt att tillreda en espressokopp, till exempel genom att använda Nespresso-kompatibla kapslar.

Hur man gör en kaffe americano

  • Om du inte slår på din Nespressomaskin innan du börjar tillverka en americano kan du få vänta länge på att den ska värmas upp, särskilt om den var kall till att börja med.
  • Sätt i kapseln enligt anvisningarna i bruksanvisningen. Oavsett om du förbereder enkla, dubbla eller tredubbla espressoshots kommer det att ta exakt samma tid att göra, med de dubbla och tredubbla doserna är starkare. Ta din espressoshot enligt apparatens anvisningar och samla upp espresson i din uppvärmda kaffemugg.
  • Beroende på hur du föredrar din americano, intensiteten i din kaffedos och storleken på din kopp bestämmer du hur mycket vatten du ska hälla i din espresso. Vattenmängden som används för en americano är vanligtvis dubbelt så stor som mängden kaffe som används.
  • Häll alltid espresson i det varma vattnet, inte tvärtom.
  • Det finns inga kryddblandningar eller garneringar i en vanlig Americano; det är bara kaffe och vatten. Släng i några kryddor, droppa i lite sirap, tillsätt lite socker och mjölk eller till och med en droppe whisky om du vill krydda den klassiska drinken lite.

VANLIGA FRÅGOR

Vad är skillnaden mellan en Americano och vanligt kaffe?

Espresso är den viktigaste skillnaden mellan en Americano och ett vanligt filterkaffe. Att göra en americano är lika enkelt som att tillsätta vatten till espresso tills den når intensiteten av ett vanligt kaffe, men de två dryckerna har unika smaker.

Finns det mer koffein i americano än i kaffe?

Koffeinhalten i din americano varierar beroende på hur många espresso du använder, men en klassisk americano innehåller mindre koffein än en kopp vanligt kaffe av samma storlek.

Hur är det med en long black?

Den har en mer intensiv arom än en americano. Mindre vätska vattnar ut espresson i det här scenariot.

Slutliga tankar – Cafe Americano

En Americano är en underbar dryck att lägga till i din rutin om du försöker hitta ett sätt att anpassa din vanliga morgondryck men inte vill använda en massa grädde och socker. Den kan beställas på ett lokalt café eller göras hemma. I vilket scenario som helst är detta en grundläggande, älskad dryck som inte kommer att göra dig besviken.

I artikeln har vi pratat om:

  • americano kaffe recept
  • kaffe americano recept
  • americano koffein
  • hur man gör en kaffe americano

Referenser

1. Crema – bildning, stabilisering och känsla
Signaturen för ett espressokaffe av god kvalitet är ett vackert tätt brunt cremaskikt som täcker det flytande extraktet. Även om en del arbete har gjorts på bildningsmekanismen är den molekylära vetenskapen om stabilisering av creman fortfarande höljd i dunkel. I detta kapitel ges en översikt över bildningsmekanismerna och några nya uppgifter om de föreningar som ansvarar för stabiliseringen.

Utöver dessa fysikalisk-kemiska aspekter ges en översikt över den roll som creman spelar för den sensoriska upplevelsen av espressokaffe. Vi avslutar med slutsatsen att för att vidareutveckla produkter med optimal crema måste man överväga ett holistiskt tillvägagångssätt som tar hänsyn till fysik, kemi, sensorik och konsumentvetenskap.
www.sciencedirect.com

2.Effekten av crema på förväntad och faktisk upplevelse av espressokaffe
Espressokaffe utan crema förväntas vara lågt i tycke, kvalitet och smakintensitet. Mängden crema påverkar den förväntade och faktiska upplevelsen av espressokaffe. Förväntningar som skapas av crema förbättrar den upplevda kvaliteten genom assimilationsmodellen. Förväntningar som framkallas av olika cremanivåer påverkar inte den faktiska smakintensiteten.
www.sciencedirect.com

Artikeln är inspirerad av: https://www.stayroasted.com/americano-coffee