Sveriges bästa caféer och kaffebutiker (25 stycken)

Kaffekulturen i Sverige är en ganska stor grej. Faktum är att de till och med har ett eget unikt namn för det. Fika, som det kallas, är ett koncept som de flesta lokalbor anser vara nära nog väsentligt för deras dag. I denna artikel skall vi visa på de bästa caféerna och de bästa kaffe butikerna i landet! 

Hitta bästa kaffebutik och bästa café

Och på grund av den här kulturen kommer du att upptäcka att kaféerna i landet är utformade för att tillgodose den typen av koncept. Är du intresserad av att se hur det är? Fika och café kulturen är gigantisk i Sverige. Alla känner till ordet fika och mängder med folk köper sitt kaffe ute på något härligt ställe varje dag! Vi har samlat 25 av de bästa caféerna och kaffebutiker i Sverige som du helt enkelt inte får missa.

25 Bästa caféer och kaffebutiker i Sverige

1. Drop Coffee Roasters – Stockholm

När man kommer in på detta söta café är det uppenbart att det är ett av de bästa kaffebarerna i Sverige. Du kommer inte bara att mötas av en super kunnig personal, utan du välkomnas av den läckra doften av nybryggt kaffe som är så gott som möjligt. De säljer bönor på plats här och håller även kurser, så det råder ingen tvekan om att baristorna vet exakt vad de gör när de drar dina shots.

Bästa kaffet i Stockholm!

2. Café Alkemisten – Göteborg

Vet du ett och annat om kaffe och kan inte sippa på något mindre än kvalitets bönor? Alkemisten är stället för dig, och vi menar det inte alls på ett pretentiöst sätt. Det är bara fullt av kvalitet, från början till slut. Här köper de in de finaste kaffebönorna från odlare runt om i världen. Och när man förbereder det är det ganska tydligt att de vet vad de gör. Gå vidare och unna dig själv ett av deras välsmakande, hälsosamma mellanmål också.

Bästa kaffet i Göteborg! 

cafeér sverige

3. Johan & Nyström – Stockholm

Med fyra platser runt om i staden är du aldrig långt ifrån en god kopp kaffe eller espresso baserad dryck från Johan & Nyström. Allt börjar med att de etiskt källsorterar sina bönor från hela världen. Sedan använder de en rostningsprocess i världsklass för att bygga ännu mer på sin bas av förträfflighet. Resultatet? En fantastisk, jämn kopp kaffe varje gång du går genom dörren.

4. Kafé Esaias AB – Stockholm

Vad är inte att älska med ett kafé som är välkänt för att vara ett av de bästa kaféerna i Sverige för iskaffe? Om du befinner dig på resa i Stockholm på sommaren får du inte missa chansen att smutta på ett iskaffe här. Kombinera det med ett av deras oemotståndliga bakverk och du kommer att befinna dig i ett smakparadis som du aldrig kommer att vilja lämna. Och ärligt talat klandrar vi dig inte.

Kaffeställen i Sverige

5. Love Coffee – Lund

Trots att Love Coffee serverar en ganska Instavänlig fasad är Love Coffee hemvist för några av de mest välgjorda drinkarna i landet. Kvaliteten kommer från deras fokus på specialkaffe. Det är stjärnan i showen här. Och de vet hur de ska dra fram bönornas komplexitet för att lyfta fram de smaker och aromer som gör de mest komplexa och varierande kopparna kaffe. Kort sagt, det är kvalitet och du kommer absolut att älska det.

Bästa kaffet i Lund!

6. Björklunds Kaffe – Västerås

Surrande, eklektisk och full av smakrikt liv är precis vad du kan förvänta dig av ett besök på Björklunds Kaffe. Detta unika kaffemärke kombinerar det bästa av arbete och fritid för att dagligen servera nybryggt och lokalt rostat kaffe till entreprenörer. Du kommer att tycka att lokalen är lika fascinerande som kaffet de serverar. Allt är fullt av liv, sprängfyllt av lokala smaker och serveras till perfektion.

Bästa kaffet i Västerås! 

7. Viktors Kaffe – Göteborg

Viktors Kaffe är utan tvekan ett av de trendigaste kaféerna i Sverige. Idén till lokalen föddes ur en kärlek till kaffe, musik, konst och inredning. Men bortsett från kvalitetsvibbarna kan du förvänta dig att smaka på kaffe i ganska hög världsklass här också. Beställ din favoritdryck medan du tittar på de roterande konstutställningarna som täcker väggarna. Det är verkligen lätt att tillbringa en hel eftermiddag med att koppla av här.

8. Kaffeverket – Stockholm

Letar du efter minimalistiskt? Kaffeverket är stället för dig. Medan skandinavisk design vanligtvis är minimalistisk i stilen verkar det här kaféet ta det ett steg längre och erbjuder en industriell designkänsla som ändå verkar härligt varm och välkomnande på samma gång. Det är också ett av de bästa ställena i staden för att få din foodie fix också. De serverar några fantastiska hälsosamma matalternativ och deras söta godsaker är gudomliga.

kaffeshop sverige

9. da Matteo – Göteborg

När det gäller de bästa kaféerna i Sverige är da Matteo en OG-klassiker. Specialkaffet, åtminstone i Göteborg, föddes från da Matteo som öppnade 1995. I över 20 år har de nu serverat några av stadens färskaste och mest högkvalitativa bönor till ivriga gäster morgon efter morgon. Åh, och om du tittar förbi, unna dig definitivt en av deras nybakade bakverk också.

10. Café Pascal – Stockholm

Bläddra igenom deras sociala medier och du kommer utan tvekan att, till en början, lockas av den mängd söta godsaker som finns på Café Pascal. Vissa kanske till och med hävdar att det är det bästa bageriet i Stockholm. Men efter din första klunk av deras kaffe kommer du att förstå varför så många människor fortsätter att komma tillbaka. De erbjuder ett trevligt utbud av drycker, men ärligt talat, om du bara håller dig till en vanlig latte kommer du att bli imponerad.

Kaffeshoppar i Sverige

11. Fikabaren – Stockholm

Förutom att erbjuda en rad fantastiska sötsaker och chansen att verkligen njuta av fikakulturen, utmärker sig Fikabaren genom att de endast serverar kaffe från små oberoende och hållbara kaffeproducenter. Det är den här typen av uppmärksamhet på detaljer och fokus på hållbarhet som gör det till ett av de bästa kaféerna i Sverige. Du kommer att upptäcka att smakerna också visar deras otroliga uppmärksamhet på detaljer.

12. Koppi – Helsingborg

Koppi är mer än ett enkelt kafé. De är också en av de bästa rosterierna i landet. Och du vet alltid att när ett kafé serverar kaffe som de själva har rostat att det kommer att vara fantastiskt. Det är lätt fallet här, där du kan provsmaka bönor från i stort sett hela världen. Från Colombia och Costa Rica till Etiopien och några fina espressoerbjudanden, det är en smakrik rundtur bland världens bästa kaffe.

Bästa kaffet i Helsingborg!

13. Solde Kaffebar – Malmö

Solde Kaffebar är ännu ett kafé i Sverige som är mer än bara ett kafé. Denna kaffebar är också ett rosteri, vilket innebär att du kan njuta av en egen rostning av några av Sveriges bönor av högsta kvalitet. Ät deras goda bakverk och söta kakor samtidigt som du njuter av klunk efter klunk av ett gott kaffe. Det spelar ingen roll vad du beställer här. Ärligt talat är allt ganska enastående.

Bästa kaffet i Malmö!

barista sverige

14. Gast Café – Stockholm

På humör för kaffe i världsklass och en fantastisk måltid i Stockholm? Ta dig över till Gast Cafe. Du kan unna dig en av stadens bästa brunchmenyer medan du dricker kopp efter kopp av perfekt bryggt kaffe. Inte hungrig? Oroa dig inte, deras bakverk är lika goda som deras brunchplattor. Kombinera allting med ett svart kaffe eller en vanlig latte och låt kaffet lyfta fram smakerna i den smakrika godiset.

15. Café No. 6 – Malmö

Från den utmärkta rostningen till den utmärkta beredningen finns det inte mycket som Cafe No. 6 inte gör till nästan perfektion. Det mysiga, intima caféet är ett utmärkt ställe för att verkligen unna sig lite fikatid. Stanna upp och njut av smakerna i det du beställer. Från en varm cappuccino direkt till en söt kaka eller till och med en fruktig tårta, allt är fyllt av unika smaker som passar otroligt bra ihop med deras finrostade kaffe.

Bästa Café i Sverige

16. A43 Coffee – Göteborg

Genom att använda kaffebönor direkt från en av de lokala mikrorostarna i staden kan A43 tillverka några av de godaste drinkarna i landet. Om du är ett fan av kaffe kommer du utan tvekan att kunna smaka skillnaden i kvalitet. Även om du inte är det är vi ganska övertygade om att du kommer att kunna stanna upp och njuta av den förträfflighet som de häller in i var och en av de drycker de serverar.

17. Cykelcafé Le Mond – Stockholm

Ett sött, pittoreskt cykelcafé är alltid en bra idé. Men vibbarna på Cykelcafé Le Mond är verkligen unika. Här tar de cykelturer till en helt ny nivå och använder temat för att bära dig över hela världen. Njut av allt från belgiska våfflor och brasilianska acai bowls till australiensiska frukosträtter och japansk hantverksöl. Det förenande temat? Deras fantastiska kaffe, som är omtyckt i alla kulturer.

18. Djäkne Kaffebar – Malmö

Om du reser genom Sverige som digital nomad kan du inte missa chansen att besöka denna unika kaffebar och co-working space. De börjar med skickliga baristor och högkvalitativa bönor. Sedan använder de sina kunskaper för att skapa några ganska fantastiska drinkar. De byter bönor varje vecka, vilket gör att du kan komma förbi för att få en ny smak och en unik kopp varje vecka. Det håller saker och ting intressanta.

kaffe sverige

19. Big Lake Coffee – Östersund

Big Lake Coffee är utan tvekan en av de bästa coffee shops i Sverige, särskilt när det gäller fokus på hållbarhet och innovation. Deras fokus på metoder för direkthandel säkerställer att du dricker kaffe som är hållbart anskaffat. Vi tror att detta påverkar den övergripande smaken, eftersom det alltid är så mycket rikare när du vet att de bönder som hjälpt till att få det till dig har fått ett rättvist pris för det.

Bästa kaffet i Östersund!

20. GULD – Stockholm

Som resenär är GULD ett av de bästa ställena att stanna till på för en kaffepaus i staden. Det här trendiga kaféet ger gästerna en lugn utsikt över Vasaparken och är lika kvalitativt som gulligt. De serverar också fantastiska frukostalternativ, så det är till och med ett bra alternativ om du letar efter en snabb, lätt måltid innan du ger dig ut för att utforska alla fantastiska saker som finns att göra i Stockholm.

21. Rosteriet Vadstena – Huvudstad

Denna familj av rosterier har rötter som sträcker sig ända tillbaka till Colombia. Så deras passion för kaffe går bokstavligen i deras ådror. Och det syns i smaken men också i passionen och engagemanget. Det som gör detta till ett av de bästa kafferosterierna i Sverige är det faktum att de fokuserar på att spåra bönan från gård till kopp. Och den typen av uppmärksamhet på detaljer ger en mer fokuserad och balanserad kopp varje gång.

Bästa kaffet i Vadstena!

Kafferosterier i Sverige

22. Costas Rosteri – Umeå

Costas är inte bara namnet på kaféet, det är namnet på rostaren, barista och innovatören av baristaverktyg som driver hela butiken. Costas är född och uppvuxen i Grekland, men har gjort Sverige till sitt hem i över 20 år nu och har representerat Sverige i World Barista Championships tidigare år. Allt detta visar egentligen bara att när du stannar till här för en snabb kaffe vet du att du får något fantastiskt.

Bästa kaffet i Umeå!

23. Morgon Coffee Roasters – Göteborg

Det verkar som om det inte räcker med att bara brygga kaffe nuförtiden. Nu måste man för att räknas som ett av de bästa kafferosterierna i landet även rosta det. Och Morgon Coffee Roasters har räknat ut det. Detta specialkaffe-rosteri med små partier tar fram några ganska unika smaker som du kan prova. Om du är en sann kaffeälskare kommer du att bli förälskad i deras eget varumärke. Det är härligt och unikt.

kaffebutiker Sverige

24. The Broker Coffee – Uppsala

Delvis kafferosteri och delvis kaffebar, The Broker Coffee är en lugn och intim cafémiljö där du kan unna dig en välsmakande kopp kaffe parat med lika välsmakande söta godsaker. Här ligger fokus på lokalt odlade och lokalt inköpta produkter. Så det är ett utmärkt sätt att se till att du verkligen investerar tillbaka till lokalsamhället när du reser genom Sverige.

Bästa kaffet i Uppsala! 

Läs mer om kaffe

25. Balck Coffee – Kalmar

Balck Coffee är ännu ett av de svenska kaffeföretag som till 100 % är dedikerade till hållbarhet och transparens i hela kaffeprocessen. Från gård till kopp är de passionerade för hela processen och det är något alldeles speciellt. Men att smaka deras kaffe är också en ganska läcker upplevelse. Det är uppenbart att de bara köper kvalitet. Du kanske aldrig vill köpa ditt kaffe någon annanstans.

Bästa kaffet i Kalmar!

Olika namn för kaffebutik och caféer

Det finns olika namn för nästan samma sak och jag hoppas du hittat till något bra ställe att köpa kaffe på här i listan. Folk söker efter massa olika saker på Internet och de söker efter:

  • Café
  • Kaffebutik
  • Kaffeställe
  • Bästa kaffet
  • Bra kaffe
  • Sveriges bästa kaffe
  • Kaffebar
  • Sveriges bästa caféer

Bästa kaffebutik och café

En bra kaffebutik eller ett bra caffè skall du absolut besöka och njuta av både en slät kaffe eller kaffe med dopp. Det finns som du ser här ovan en uppsjö med bra ställen att besöka över hela landet!

Artikeln har inspirerats av: https://bigseventravel.com/coffee-shops-in-sweden/