Sage SES990BST Oracle Touch Recension

Kaffe är många saker för många människor. För vissa är det bara ett sätt att få in koffein i kroppen. Andra ser det som en social dryck – att dricka en kopp kaffe tillsammans med andra är en bra ursäkt för att träffa vänner. Min gissning är dock att om du läser den här artikeln, på den här webbplatsen, ser du kaffe som mycket mer än så.

Det är därför maskiner som Breville Oracle Touch finns – för människor som verkligen älskar sitt kaffe och tar det på allvar. Det är för människor som är på jakt efter sin perfekta dryck och som kommer att spendera tid och pengar för att nå dit.

Kolla det senaste priset på Breville Oracle Touch

Recension Sage SES990BST Oracle Touch

En maskin för att göra kaffe från bönor till koppar är en lyxvara. Den kommer att göra det färskaste kaffet, genom att mala bönorna omedelbart innan drycken görs, och det är det bästa sättet att få det godaste kaffet. Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är med färskhet för kvaliteten på din dryck. Det är allt.

Breville vet detta. Dessa australiensiska tillverkare av köksapparater har funnits sedan 1932 och är kända världen över för sitt engagemang för innovation och kvalitet.

Oracle Touch är deras flaggskepp bland kaffemaskinerna och har ett pris som gör att du måste vara helt säker på att detta är maskinen för dig innan du binder dig. Lyckligtvis fick vi möjlighet att ge den ett grundligt test, så vi kan hjälpa dig att vägleda dig i det beslutet. Här kommer den:

SES990BST The Oracle Touch

Breville Oracle Touch Specifikationer

Breville Oracle Touch helautomatisk espressomaskin, borstat rostfritt stål Innan vi går in på vad den kan göra ska vi ta en stund för att bara ta en titt på den. Den är otroligt attraktiv, eller hur? Den rostfria stålfinishen glittrar nästan, den har bara det här utseendet av ren, cool stil. Den skulle verkligen inte se fel ut i de flesta kök, och kommer faktiskt att dra till sig massor av komplimanger (och avund) från gästerna.

Den är också ganska kompakt när man tänker på hur mycket den kan göra (mer om det strax). Med en storlek på bara 14,7×14,5×17,6 tum är den verkligen mindre än många av sina konkurrenter och kommer inte att ta upp mycket plats på din köksbänk. Sammanfattningsvis passar den här maskinen in nästan var som helst.

Okej, nu till vad den här kan göra – spänn fast dig. Direkt har du säkert lagt märke till den stiliga färgdisplayen på maskinens framsida. Detta är en pekskärm och det är där du väljer vilken dryck du vill ha. Du bläddrar helt enkelt fram tills du hittar ditt val och trycker på.

Riktigt bra kvarn

Området ovanför detta är den koniska kvarnen, där du placerar dina bönor. En burrkvarn är alltid att föredra framför det andra alternativet, en knivkvarn, eftersom de två kvarnplattorna ”krossar” bönorna och ger dig en mycket jämnare malning än blad som snurrar runt och ”hackar”. Ju jämnare malningen är, desto mer exakt kan du vara med hur du gör din dryck.

Kvarnen är automatisk, så den maler till den rekommenderade storleken för den dryck du har valt. Det är inte bara automatiserat, utan den stampar också det malda kaffet, vilket sparar tid och stök.

Det finns också en integrerad mikroskumdampningsstav som är integrerad. Denna drivs av en separat panna jämfört med vattnet, vilket är bra eftersom det innebär att du kan värma mjölk och vatten samtidigt. Mjölken kommer, återigen, att automatiskt textureras efter önskemål baserat på den dryck du har valt, och när den är klar kommer den till och med att rengöra sig själv! Du får en 480 ml mjölkkanna i rostfritt stål med maskinen, som gör jobbet och ser bra ut.

Kaffet produceras med hjälp av övertrycksventilen (OPV), som begränsar det maximala trycket som används under extraktionsprocessen. Detta innebär att kaffet extraheras med exakt rätt hastighet vilket gör att ditt kaffe inte blir för bittert. Du bör få en jämn extraktion varje gång.

Själva vattentanken finns på baksidan av maskinen, men du fyller den faktiskt genom att använda en öppning på maskinens framsida och hälla in ditt vatten. Den är tillräckligt stor för att du inte ska behöva fylla på hela tiden – med några dagars mellanrum borde det räcka.

Kolla det senaste priset på Breville Oracle Touch

Hur det är att använda Breville Oracle Touch

Breville Oracle Touch helautomatisk espressomaskin, borstat rostfritt stålDu har säkert märkt att i hela det föregående avsnittet användes ordet ”automatiserad” ganska många gånger. Det har förmodligen gett en ledtråd om hur det här avsnittet kommer att bli!

Det här är förmodligen den enklaste maskin jag någonsin använt för att göra riktigt bra kaffe av god kvalitet i baristastil. Låt mig gå igenom processen så ser du vad jag menar.

Innan du börjar måste du se till att vattentanken är fylld och att det finns kaffebönor laddade och redo att användas. Som jag nämnde ovan är vattnet så lätt att fylla på med öppningen framtill (inget krångel med att försöka ta bort tanken baktill), och att fylla på kaffe är lika enkelt som att öppna ett lock och hälla i. Man behöver inte oroa sig för mängder.

Cappuccino och Latte med maskinen

Om du vill ha ett mjölkigt kaffe (cappuccino, latte etc.) ska du fylla kannan med den rekommenderade mängden mjölk och placera den på plats under mjölkstickan. Du behöver också en kopp på plats under kaffeautomaten.

Därefter kommer den knepigaste delen av hela processen – du måste bestämma dig för vad du vill dricka. De förinställda alternativen är espresso, lång svart, latte, flat white eller cappuccino, så till att börja med skulle jag välja ett av dessa. För att göra det sveper du helt enkelt längs pekskärmsdisplayen och trycker på din önskade dryck.

Allt kommer sedan att sätta igång. Vattnet börjar värmas upp och mjölkstickan kommer att börja fungera. Innan du vet ordet av kommer ditt kaffe att hällas upp och din mjölk kommer att vara klar, så det är bara att tillsätta de två tillsammans. Nu kan du prova din ”kaffekonst” och göra några fantastiskt snygga drinkar. Jag tycker verkligen att om du ska investera så här mycket pengar i en maskin är du skyldig dig själv att lägga lite tid på att finslipa dina konstnärliga finishar!

Sage SES990BST Oracle Touch

Det är allt som finns att göra. Hela processen tar mindre än en minut, vilket är otroligt när man ser resultatet. Fantastiskt snygga drinkar, bokstavligen med en knapptryckning.

Naturligtvis finns det utrymme för att anpassa dina drycker – det finns 8 tillgängliga ”save slots” där du kan kalibrera din perfekta dryck genom att justera kaffestyrka, mjölkkonsistens eller temperatur för att passa din smak. En del av det roliga är att leka med dessa inställningar för att utveckla din perfekta dryck.

Det är allt som krävs för att göra dessa barista-stil-drycker. Enkelhet personifierad.

Kolla det senaste priset på Breville Oracle Touch

Smakprov av Oracle Touch

Breville Oracle Touch helautomatisk espressomaskin, borstat rostfritt stålJag antar att det är bra att det är lätt att använda, men vad är poängen med det om kaffet är skräp, eller hur? Tja, jag har goda nyheter för dig…

Kvaliteten på dessa drycker är fantastisk. Jag tror uppriktigt sagt inte att många människor skulle kunna se skillnad på en dryck gjord med Breville Oracle Touch och en som köpts på ett kafé. Det faktum att inställningarna är så exakta, och att kvarnen, mjölkstickan och OPV:n är så konsekvent exakta, innebär att du får underbara resultat varje gång.

Ett av de bästa testerna som jag alltid finner, med en kaffebryggare, är hur bra creman är på en espresso. Den här maskinen gör en av de bästa cremerna jag någonsin sett, och jag tar mycket nöje av att bara se den materialisera sig.

Jag bör lägga till en varning, som jag gör med de flesta kaffebryggare, att resultatet alltid bara blir så bra som kaffet du stoppar i den, oavsett hur stor (och dyr) din maskin är. Jag är dock ganska säker på att om du verkligen överväger att köpa den här maskinen har du redan en enorm lista med läckra kaffesorter som du har upptäckt och som du inte kan vänta på att prova i en maskin som den här!

Kolla det senaste priset på Breville Oracle Touch

Bedömning

Enbart priset på den här maskinen innebär att den inte är för alla – det finns massor (jag pratar tusentals) av billigare sätt att göra kaffe. Men om du befinner dig i en situation där du kan spendera den här summan på en kaffemaskin, ja, då vet jag inte hur du kan överträffa den här.

Användarvänligheten i kombination med kvaliteten på den dryck den producerar gör att den här maskinen är ganska oöverträffad på hemmamarknaden. Det faktum att så mycket är automatiserat innebär att du på en hektisk morgon när det finns en miljon och en sak som du måste få gjort, kan du bara trycka på en knapp och njuta av ett riktigt gott kaffe.

Vissa människor vill ha en maskin som är mer ”handfast” och ger dem mer kontroll över sin dryck, och det är bra – om de har utvecklat färdigheter för att göra bra kaffe ska de använda dem. För den vanliga människan är detta dock helt enkelt det bästa sättet att göra en mycket bättre än genomsnittlig kopp kaffe.