Delonghi Dedica EC685 Recension

Så du har bestämt dig för att öka din kaffekonsumtion och letar efter en bra espressomaskin. Oddsen för att du har snubblat över en DeLonghi är höga. DeLonghi har ägnat sig åt att skapa några av de bästa och mest funktionella kaffe- och köksprodukterna. Hur långt har de levt upp till den standarden? Vi skulle säga ganska mycket.

Men det verkliga domslutet kommer att gälla en av deras premiumprodukter: DeLonghi Dedica EC685. EC685 är en pump-espressomaskin som passar bra in i nästan alla moderna hushåll. Du får en elegant, modern design utan att offra smaken och kvaliteten på ditt kaffe. Dessutom automatiserar DeLonghi Dedica ganska mycket espressobryggningsprocessen och låter dig göra caféliknande latte och cappuccino.

Recension Delonghi Dedica EC685

På pappret ser den här maskinen ut som allt en kaffeälskare söker. Vi tog dock en djup, kritisk titt på denna maskin och har kartlagt denna omfattande recension för dig. Vi har testat modellen DeLonghi EC685 för den här recensionen.

Här hittar du alla våra kaffemaskiner

Vår recension av Delonghi Dedica EC685 syftar till att undersöka de funktioner som denna produkt har att erbjuda och diskutera dess konsekvenser i en hemmiljö eller professionell miljö.

Delonghi Dedica EC685 recension

DeLonghi Dedica EC685 Viktiga specifikationer och funktioner:

Dedica är känd för att låta användarna njuta av en enkel espressomaskin som bara tar upp så mycket utrymme. Vid första anblicken verkar den här maskinen vara ett utsökt stycke ingenjörskonst som skapats enbart för att mätta ens koffeinbehov. Den metalliska finishen och den kompakta designen gör dock att produkten ser trovärdig och professionell ut.

Produkten är cirka 6 tum bred och kan vara en praktisk apparat om bänkutrymmet är knappt. Så naturligtvis kan den här kaffebryggaren lätt föreställa sig i en studiolägenhet eller ett studentrum.

De’Longhi EC680M Espresso, Stainless Steel, Metallic (Packaging May Vary)När det gäller teknikaliteterna börjar vi med portafiltret. Tre olika kaffekorgar kommer i paketet med EC685. Dessa inkluderar en enkel kaffekorg med tryck, en kaffekorg med dubbelt tryck och en korg som stöder ESE-poddar.

Kontrollera det senaste priset på DeLonghi Dedica

Utsökt espresso varje gång

De trycksatta kaffekorgarna ser till att du får en utsökt espresso varje gång du använder maskinen. Avsaknaden av en icke trycksatt korg begränsar dock smaktäcket för din espresso. Om du är en professionell barista kan det här vara en besvikelse.

Kaffekorgarna har med sig en tamper i plast. Även om det är uppskattat att de inkluderar tampern-plus-skeden i paketet, är själva tampern mycket tunn. I vissa fall måste du kanske köpa en kraftigare sådan till dig själv. Det kan också vara en knepig prövning, eftersom kaffekorgarna kräver en okonventionell tamper med en diameter på 51 mm. Oddsen är att du kanske måste få en specialtillverkad.

Dedica har också en Premium Adjustable Frother på sidan. Ångstången är justerbar (mer om det om en minut) och gör att du kan experimentera med latte och cappuccino. Skummaren är relativt enkel att använda och kan inviga dig i mikroskum och lattekonstens värld.

En annan spännande funktion är koppvärmarplattan på toppen. Den här rejäla plattan kan lätt rymma två vanliga kaffekoppar och håller dem varma under en respektabel tid.

Enkel att sköta

Vattentanken rymmer upp till 1,1 liter vatten och är avtagbar. Avtagbarheten gör påfyllning och avkalkning mycket lätt för den här maskinen. Vattenvolymen är tillräcklig, men maskinens kaffekapacitet är begränsad. Som mest kan du få 1-2 koppar espresso på en gång. I en kärnfamilj kan det här tjäna dem väl. Men i en mer kommersiell miljö är maskinen inte lika rekommendabel.

Under brygghuvudet finns den dubbla droppbrickan som ser till att det inte blir någon röra när espresson bryggs. Droppbrickan kan också tas bort om du behöver fylla en större kaffemugg. Brickan kan rymma koppar på upp till en mycket generös 13 cm. Det finns också en indikatorfunktion på droppbrickan som meddelar när du behöver tömma brickan.

För de funktioner som den erbjuder ligger Dedica EC685 på ett måttligt högt pris. Med den typ av investering som den kräver bör du vara säker på att det är den produkt som är rätt för dig.

Men det är alla de fysiska egenskaperna. Därefter ska vi prova att använda Dedica EC685 och utvärdera dess användarvänlighet och funktionalitet.

Kontrollera det senaste priset på DeLonghi Dedica

Användning av Delonghi Dedica EC685

Eftersom det höga priset på Dedica kräver att man tänker efter noga, kommer vi att testa Dedicas funktioner för att hjälpa dig med det.

Gränssnittet på den här kaffebryggaren är ganska enkelt. Med en noggrann läsning av bruksanvisningen bör du kunna styra maskinen effektivt. Personer som har svårt att hantera den senaste tekniken kan dock tycka att gränssnittet är förvirrande och överbelastat eftersom alla operationer kretsar kring de tre knapparna på ovansidan: knappen för enkel espresso, knappen för dubbel espresso och knappen för ångskumning.

De’Longhi EC680M Espresso, Stainless Steel, Metallic (Förpackningen kan variera). När DeLonghi Dedica väl är ansluten till en strömförsörjning och är påslagen tar det lite mer än en halv minut att förvärma sig själv. Processen är snabb och kontrollerad tack vare DeLonghis egen patenterade Thermoblock-teknik.

God espresso med denna maskinen

När du har fyllt vattentanken och förberett din kaffekorg kan du helt enkelt fästa portafiltret på brygghuvudet. Sedan klickar du helt enkelt på antingen Single Shot- eller Double Shot Espresso-knappen. Inom några sekunder börjar maskinen hälla en fyllig espresso i den kopp som du just placerat på brickan.

Skummaren på EC685 är justerbar. Med en liten hylsa på ångstången som kan justeras får du möjlighet att välja mellan varm mjölk eller en cappuccino-liknande skummad mjölk. Se till att du låter eventuellt varmt vatten rinna ut ur munstycket innan du fortsätter med skumningen.

När eventuellt överflödigt vatten har släppts ut kan du doppa staven i mjölken, upp till markeringen på staven. Därefter kan du starta skummaren med ett enkelt vrid på ratten på sidan.

Ångstången ger ett mycket jämnt, glänsande skum som blir en fantastisk kopp kaffe. Även om den här skummade mjölken kanske inte är den mest lämpliga för latte art kan den ändå ge dig en utmärkt konsistens.

Fylligt kaffe

Dedica är imponerande när det gäller de populära dubbla espressonapparna. Du kommer att märka en tjock, fyllig espresso som kommer ut ur brygghuvudet. Dedica EC685 producerar också en bra crema på toppen – definitivt ett samtalsämne bland djupa L-älskare.

Avkalkningsprocessen har också hållits relativt enkel. Några knapptryckningar och DeLonghis avkalkningsvätska gör den korta processen effektiv. Det finns också en påminnelseindikator som låter dig veta när processen behövs.

Vi har dock ett klagomål att framföra om den här kaffebryggaren. När du har använt skummaskinen kräver maskinen en kort nedkylnings-period innan du brygger en ny sats. Detta kan vara ofördelaktigt när du letar efter en snabb koffeinpåverkan för att underlätta ditt upptagna schema.

EC685 kvalificerar sig som en premiumkaffemaskin, men den har sina nackdelar. Den här maskinen har mycket få implikationer för en professionell miljö – på grund av sin begränsade kapacitet. Men för personligt, hushållsbruk får den en enorm tumme upp.

Kontrollera det senaste priset på DeLonghi Dedica

DeLonghi Dedica smaktest

Den här produkten marknadsförs som en premiumkaffemaskin och håller sig till den standarden även med sin smak. Den espresso som Dedica EC685 producerar är tjock och glansig. För all del är det kaffe som görs attraktivt att titta på.

Delonghi Dedica EC685

De’Longhi EC680M Espresso, Stainless Steel, Metallic (Packaging May Vary)Espresson är fantastisk och ger en fyllig känsla i gommen. Kaffet är smakfullt och robust. Även om slutprodukten kan göra en kraftfull start på dina smaklökar är avslutningen inte riktigt där. Kaffet saknar djup och en fyllig profil. Det är nästan som om smakgrafen stiger snabbt för att plötsligt plana ut vid en punkt.

Kommer kaffet att hjälpa dig genom dagen? Absolut ja. Har det den bästa smaken? Det vill vi inte påstå.

Personer som kan en god kopp kaffe kan hålla med om att den espresso du får från maskinen inte är jämförbar med en professionellt bryggd espresso. Missförstå oss inte här; kaffet har en fantastisk smak, men absolut inte den bästa.

Detta har också att göra med det faktum att ett filter utan tryck inte är tillgängligt med denna produkt. Tryckfilter gör visserligen processen enkel, men de begränsar något kaffet från att nå zenit när det gäller smak.

Bedömning

Den här kaffebryggaren får enorma kryss när det gäller automatisering, användarvänlighet och byggkvalitet. Men för prispunkten är detta en hygglig maskin.

Det bästa med den här espressomaskinen är att den är perfekt för en nybörjarbarista. Samtidigt som den håller saker och ting enkla, ger den också en praktisk erfarenhet av att arbeta med kaffe. EC685 är lämplig för att brygga olika typer av kaffe, inklusive macchiatos och Americanos. Enligt vår åsikt är det den perfekta träningshjulet för en amatör.

I ett hem där man älskar en god espresso då och då har den här maskinen definitivt en plats. Förhållandet mellan pris och funktion är rättvist, med tanke på att detta är en hållbar produkt. Din Dedica EC685 kommer sällan att behöva repareras eller bytas ut om den sköts på rätt sätt.

Kontrollera det senaste priset på DeLonghi Dedica

Om du värdesätter ett snabbt och smakfullt kaffe rekommenderar vi att du skaffar dig den här maskinen. När du väl har gjort det är allt som krävs lite vatten, din favoritmjölsortering och bara några minuter för dina koffeinhyllor.