Sage Barista Express BES875 Recension

Vad är det för hype kring Brevilles Espressomaskin Barista Express? Den har hyllats av djupa kaffeälskare runt om i världen för kvaliteten på sin espresso, sin fantastiska design och, mest av allt, för sitt otroligt rimliga pris.

BES875 är verkligen en imponerande espressomaskin. Den är bra, den ligger i mitten av prisskiktet och som halvautomatisk espressomaskin är den lätt att använda samtidigt som den ger dig en stor del av den riktiga baristaupplevelsen – och det resulterande kvalitetskaffet.

Den är dock verkligen inte för alla. Här hittar du alla våra kaffemaskiner

Recension Sage Barista Express BES875

Om du vill ha ett bekvämt kaffe hemma, utan att behöva gå igenom allt, lära dig hur en espressomaskin fungerar på rätt sätt, ta hand om den och rengöra den, är det kanske bättre att välja en bean to cup-maskin. Kaffet du får från den kommer att vara hyggligt nog, och allt du behöver göra för att få är att trycka på en knapp eller två och vänta i sextio sekunder.

Realistiskt sett är detta det mest praktiska alternativet för de flesta människors vardag. Men… det är inte riktigt bra nog för många. Espresson är… OK. Det finns ingen känsla av teater, ingen njutning av bryggningen och inget förstklassigt kaffe i slutet.

För dessa saker behövs en riktig espressomaskin. Du kan göra mycket sämre ifrån dig än Breville BES875 Barista Espresso Express – men håller den verkligen måttet? Låt oss ta reda på det i vår Breville Barista Express recension.

Breville Barista Express specifikationer och huvudfunktioner

Breville Barista Express ger dig ett mycket gott kaffe, hemma, med hjälp av fyra nycklar-formeln för att ge dig en superb bryggning med tredje vågen. Detta innebär att den lovar att leverera en rik, full smak, perfekt balanserad smak, en oemotståndlig, överdådig kropp och en silkeslen mikroskummjölk.

Barista Express BES875 Recension

Breville BES875 Barista Express Espressomaskin, borstat rostfritt stål, Detta gör den delvis genom att dosera ditt kaffe. En integrerad konisk precisionskvarn maler vid behov, vilket ger dig den perfekta mängden nymalet kaffe, som levereras direkt i portafiltret, för en fräsch, fyllig smak och arom vid varje bryggning.

Du kan välja din egen malningsstorlek med hjälp av en ratt, vilket är ganska enkelt. Faktum är att hela gränssnittet – en analog mätare med knappkontroll – är ganska intuitivt. Detta ger dig en fantastisk mängd kontroll över slutprodukten med liten ansträngning eller tankeverksamhet. Själva slipvagnen är innovativ, högkvalitativ och helt integrerad.

Optimerat vattentryck

Breville Barista Express optimerar också vattentrycket, genom att använda en metod med lägre tryck före infusion för att få ut mesta möjliga smak ur grynen, innan trycket gradvis ökas i början. Detta drar ut alla smaker och ser till att ingenting lämnas ut. Digital temperaturkontroll (PID) levererar vatten vid exakt rätt temperatur, vilket ytterligare säkerställer optimal espressoextraktion. Vattnet ska komma upp i temperatur på tre sekunder, så trots att det är en maskin i baristastil är det fortfarande en relativt snabb och praktisk maskin att använda i farten.

Slutligen kan du med hjälp av ångstången strukturera din mjölk för hand och få den perfekta mikroskummen som kompletterar kaffets smak, snarare än att avleda den, dölja den eller vattna ur den. Du får en sammetslen finish och om du vill kan du till och med få till en bra latte art. Temperaturen är mycket exakt, automatiskt, vilket innebär att du inte behöver vara rädd för att skålla mjölken.

Maskinen är inte liten – du måste se till att du har en hyfsad mängd utrymme avsatt i ditt kök innan du köper den. Den är hela 16 tum hög, 13,5 tum bred och 12,5 tum djup. Detta är ungefär standardhöjden och -djupet för en droppfilterkaffebryggare, och ungefär dubbelt så bred.

Detta kan dock vara en mycket bra sak. Jämfört med några av de mer kompakta espressomaskinerna där ute ser Breville Barista Express ut och känns robust, vilket understryker dess höga byggkvalitet.

Kontrollera det senaste priset på Breville Barista Express

Användning av Breville BES875 Barista Express

Barista Express ger dig den perfekta mängden autonomi, kontroll och, i slutändan, ansvar för en espressomaskin för hemmabruk.

Breville BES875 Barista Express Espressomaskin, borstat rostfritt stål, Det finns precis tillräckligt med justerbara komponenter – mätare, inställningar, kontroller och så vidare – för att du ska känna dig som ett proffs och för att du ska kunna få ditt kaffe helt rätt. Det krävs lite tålamod och skicklighet för att den ska fungera, särskilt i början.

Den är dock i stort sett superlätt att använda. Jag har arbetat med en hel del professionella baristakaffebryggare och de kräver en mycket högre nivå av detaljer, instruktioner och koncentration än Barista Express. Du kan till exempel ändra temperaturen och trycket och ställa in malningsstorleken (mer om allt detta nedan), men själva kaffekvarnen är automatisk och mal bönor direkt i portafiltret, mer som en maskin från böna till kopp.

Sage BES875 The Barista Express

För mig är detta något av en win-win-situation.

Jag ska tala om själva kaffet inom kort. Att äga och använda en kaffemaskin handlar dock inte bara om kaffet. Det handlar också om det roliga och teatern i att använda en stor, otymplig maskin. Barista Express fungerar lika bra som många maskiner som kostar tusentals dollar, med samma tillfredsställande klick, stötar och interna funktioner, och samma rena, mjuka espresso i slutet. Chassit i rostfritt stål och portafiltret och handtaget i tungt stål gör att den ser vacker och professionell ut och ger en riktigt tillfredsställande användarupplevelse. Tryckmätaren på framsidan, den stora bönbehållaren och grenkvarnen bidrar ytterligare till detta.

Du kommer verkligen att ha mycket roligt när du leker med Barista Express – jag vet att jag gjorde det.

Breville BES875 Barista Express Espressomaskin, borstat rostfritt stål, Tryckmätaren är lite skrämmande till en början (det är faktiskt alla rattar, knappar och visare också – jag trodde att jag skulle behöva en examen i maskinteknik bara för att få en latte). Den är dock placerad framme och i mitten, så den är lätt att läsa. Den visar dig hur den interna pumpen fungerar – om den trycker det varma vattnet genom dina malningar med rätt tryck. För lite, och vattnet kommer att rinna genom grynen för snabbt. Det kommer inte att ta upp all smak från dem. Ett för högt tryck ger dig en bitter smak.

Att du får en tryckmätare visar hur mycket Breville bryr sig om att ge dig rätt smak – billigare maskiner har inte den här möjligheten. Och när du har använt den en eller två gånger kommer du att inse hur lätt det är att hålla trycket där du vill ha det.

Sedan är det bara att göra några val – vilken korg som ska användas, hur många skott, vilken temperatur och några andra bitar. Gränssnittet är enkelt och tillfredsställande att använda (och du får leka runt med allt och dricka mycket kaffe i forskningens namn).

Om du vill ha ett minimum av krångel ska du välja en bean to cup. Om du vill ha en fullständig baristaupplevelse med en professionell espresso (och en prislapp på tre tusen dollar), skaffa en hardcore-maskin. Om du vill ha det bästa av båda världarna och lite mer pengar i plånboken är Barista Express perfekt.

Kontrollera det senaste priset på Breville Barista Express

Barista Express smaktest

Jag kan fortsätta om det teatrala som det innebär att använda en espressomaskin hela dagen lång. Jag kan fortsätta om användarvänlighet och nöjet att leva med en viss maskin (Barista Express klarar sig med full poäng på alla punkter).

Men allt detta är ingenting jämfört med slutprodukten – själva kaffet.

Så hur är kaffet?

Breville BES875 Barista Express Espressomaskin, borstat rostfritt stål, Väl, beroende på vilka bönor du använder är det ganska jäkla bra.

Det är fylligt, som du vill ha av en espresso, med en djup rikedom. När du får rätt tryck är smakerna otroligt komplexa, med massor av olika toner som kommer fram – återigen beror dessa på vilka bönor du använder, men oavsett vad du väljer kommer Barista Express att göra det bästa av dem.

Generellt sett kommer en god grad av subtil sötma fram, vilket underlättas av att PID:n håller vattentemperaturen perfekt, så att extraktionen är exakt vad den behöver vara.

Det finns också en riktigt trevlig arom som kommer från ditt kaffe, eftersom allt är balanserat, realiserat och frigjort vid rätt tidpunkt. Den automatiska doseringen hjälper till med detta, vilket ger dig intensitet och balans genomgående.

Själva espresson är krämig och tjock, den blir riklig när den suger jämnt genom malningen.

Slutligen ger skummaskinen dig härligt mjuka, silkeslena latte, macchiatos och flat whites, perfekt mikroskummade. Precis som ovan kommer mjölken, som behandlas på detta sätt, att förstärka espressons smak, vilket är både viktigt och sällsynt med hemmamaskiner.

Kontrollera det senaste priset på Breville Barista Express

Domen

Om du vill ha den perfekta föreningen mellan kvalitet och bekvämlighet ska du satsa på Barista Express. Som ovan, om du vill ha något som skjuter ut en espresso med en knapptryckning, är en bean to cup mer din grej. Om du vill ha det bästa, spara ihop och köp en professionell maskin.

Om du däremot vill ha utsökt espresso, perfekt skummad mjölk, från en maskin som är både tillfredsställande och lätt att använda, på begäran, ska du välja Barista Express.