Melitta Barista TS Smart Recension

Melitta Barista TS Smart Test

Här hittar du en recension av denna fina och mycket välfungerande espressomaskin. Vill du att ditt kaffe skall smaka riktigt bra, då är detta en maskin för dig! Dyk in i texten och få alla fördelar och nackdelar när du köper en Melitta kaffemaskin. Här hittar du alla våra kaffemaskiner

Fördelar

  • Utmärkt allroundmaskin
  • Mycket smart utseende
  • Mycket konfigurerbar
  • Pekskärm och kontroller

Nackdelar

  • Högre pris

Recension Melitta Barista TS Smart

Melitt Barista TS Smart espressomaskin, 1450 W, 1,8 liter, rostfritt stål. Nyckelegenskaper hos Melitta Caffeo Barista TS I vår tidigare recension tittade vi på modellen F750-201 och den nuvarande motsvarigheten är F85/0-101. Det är värt att påpeka att alla följande är Caffeo Barista TS-maskiner och helt enkelt varierar de baserat på färg enligt följande:

  • F86/0-100 Rostfritt stål
  • F85/0-101 Silver
  • F85/0-102 Svart

Vi har valt den svarta utgåvan eftersom den för närvarande säljer bäst, men det är klart att om något av de andra alternativen passar bättre i ditt kök säger vi inte att den här är bättre. De flesta nätbutiker låter dig helt enkelt byta färg på produktsidan, det är så enkelt som det är.

Designen

Om du har sett en av dessa maskiner ”i verkligheten” blir du inte förvånad över att det första vi kommer att nämna är designen.

Jämfört med de flesta kaffemaskiner från bönor till koppar på marknaden är detta ett absolut mästerverk – det är en riktigt ren finish som är smart genomtänkt för att ge en beröringskänslig drift utan klumpiga knappar och rattar överallt.

Resultatet är något som ser mycket enklare ut att använda, även om den fortfarande kan göra minst lika mycket som de lägre modellerna i serien utan att förlora några konfigurationsalternativ.

Kaffe av högsta kvalitet

Det verkar visserligen lite märkligt att trycka ner den här till den andra punkten, men designen sticker verkligen ut så mycket, och vi tror verkligen att den kommer att tilltala husets stolta ägare till den grad att den blir den vanligaste maskinen. Därmed inte sagt att kaffekvaliteten inte är viktig, så lyckligtvis är det något som Barista TS också utmärker sig med.

Den här maskinen specialiserar sig på espresso, ristretto och lungo, tillsammans med den obligatoriska dubbla espresson och ristretton för de tillfällen då en enkel inte räcker till, och den här maskinen producerar också en fin café creme, americano och long black.

Om du är mer av ett fan av en cappuccino, latte eller macchiato kommer du inte heller att bli besviken, den här maskinen är en bra allroundmaskin från Melitta, tack vare den skräddarsydda mjölkanslutningskammaren som ger det där krämiga extra när du behöver det.

Ett dubbelt bönförråd innebär att du inte behöver tömma ett förråd för att byta till ett annat när du är sugen på en förändring, båda kan samexistera lyckligt och behöver bara uppmärksammas när en påfyllning behövs. Om du bara har en böna att välja på kan du naturligtvis fylla båda sidorna samtidigt och glömma påfyllningarna längre!

Datoriserad display

Vissa maskiner fungerar fortfarande utan display, men de flesta har bara ett enkelt LCD-meddelande. Inte Barista TS, här får du en TFT-skärm i full färg. Okej, den låter dig inte titta på TV, men den gör inställningen av maskinen mycket mer intuitiv än de flesta bön-till-kopp-maskiner, och hjälper dig bland annat genom de fruktade rengöringsfunktionerna.

Intuitiv kontroll

Melittas smarta ”Touch and Slide”-kontroller är väl integrerade med TFT-skärmen och ger dig mycket mer kontroll över längden på ditt kaffe (så mycket får du i klartext!), tillsammans med anpassningsbar styrka – ett perfekt sätt att visuellt representera de viktiga aspekterna av att göra ditt idealiska kaffe.

Melitta Caffeo Barista TS är inte nöjd med att stanna där, utan har också ett minnesalternativ, så att upp till fyra konfigurationer kan sparas, vilket innebär att du inte behöver ändra inställningarna hela tiden för att anpassa dem till varje medlem i hushållet.

Dubbel dosering

Något som alltid har varit en plåga för ägare av antingen äldre eller lägre utrustade maskiner är begränsningen av att göra flera koppar. Det är illa nog för två personer, men om du underhåller sex eller fler vuxna kan det kännas som om du spenderar en halvtimme på att koka kaffe efter en måltid om du inte är försiktig!

Det finns det uppenbara faktum att det är en olägenhet, men viktigare är att ni inte kommer att njuta av dryckerna tillsammans eftersom de första kommer att ha svalnat innan de sista är klara. Detta har också förbättrats i Barista TS, eftersom programmen kan ställas in så att två kaffesorter serveras åt gången, och den imponerande hastigheten innebär att du blir klar mycket snabbare än med andra modeller.

Melitta Barista TS Smart Recension

Justerbart kopp avstånd

Vi har berört detta med några andra maskiner, så detta är inte på något sätt en fördel som är exklusiv för den här Melitta-modellen, men många människor gillar höga koppar och muggar. TS-munstyckena har justerbar höjd, vilket innebär att du säkert kan använda allt upp till 14 cm med den här maskinen.

Genomtänkt belysning

Detta har ingen betydelse för kaffekvaliteten, men vi älskar absolut den här funktionen som förmodligen illustrerar hur mycket eftertanke som har lagts ner på den här maskinen. Det finns LED-lampor inbyggda i dispensern för att lysa upp din kopp. Även i svagt ljus ser du när de sista dropparna är i koppen, och du kan tryggt ge efter för frestelsen och njuta av ditt kaffe.

Separat mjölksystem

När man tittar på Barista TS kan man tro att mjölkbehållaren är en eftertanke, fastskruvad på sidan. Det är faktiskt en mycket smart lösning, eftersom det är mycket lättare att rengöra eftersom det inte är en integrerad del inbyggd i huvudmaskinen.

Vi har alla haft de där tillfällena när vi har glömt att vi har lämnat mjölk någonstans i flera dagar i sträck – så förhoppningsvis är det tydligt att se att även om det fortfarande kommer att vara en något obehaglig uppgift, är det mycket enklare att ha en separat enhet att rengöra än i själva maskinen.

Dessutom är detta mycket mer flexibelt, eftersom du kan placera mjölksystemet på vardera sidan av maskinen, eller på något annat sätt som passar in i ditt kök. För dem med begränsat utrymme är detta sannolikt ett stort plus jämfört med en något större enhet som den är inbyggd i.

Rengöringsfunktioner

Om du har tagit en titt på andra recensioner på webbplatsen har du förmodligen insett att i stort sett alla moderna maskiner innehåller en rengöringsrutin i en eller annan form. Barista TS är inte annorlunda, med användning av stötvågor av ånga och hett vatten som används för att utföra funktionerna för att minimera ditt arbete. Det är också värt att påpeka att dessa funktioner även omfattar mjölksystemet, vilket är bra för att du ska kunna känna dig trygg med att den hygieniska vinkeln är täckt i hela maskinen.

Den lilla ansträngning du behöver göra är tydligt beskriven i det medföljande häftet. Det finns också avkalkningsvätska att använda tillsammans med maskinen, tillsammans med de nödvändiga cyklerna som styrs av den TFT-skärm som nämndes tidigare, vilket är särskilt viktigt om du bor i ett område som är benäget för kalkavlagringar.

Varning för lågt antal bönor

Hatar du det där ögonblicket när du inser att du har slut på något hemma? Kaffe är ett vanligt ämne som hör till den kategorin. Barista TS övervakar bönnivån i maskinen och varnar dig i förväg om bönorna tar slut. Lägg märke till det, så behöver du aldrig mer ta slut igen!

Garanti från tillverkaren

Melittas förtroende för sin maskin lyser igenom med deras generösa garanti. Genom att fördubbla den vanliga garantilängden på ett år till två år täcks Barista TS från köpet under denna period eller 15 000 koppar kaffe, beroende på vilket som inträffar först.

Förutsatt att du inte använder den här maskinen i en kommersiell miljö kommer de två åren troligen att vara det som räknas, såvida du inte har en seriös kaffevana eller har många kaffedrickare i ditt hem.

Vad kunderna säger

I det här avsnittet tar vi en kort titt på de kommentarer som tidigare kunder lämnat, eftersom de är de verkliga användarna av maskinen. Vi vill gärna tro att vi är experter, men ibland räcker det inte med att bara känna till funktioner och fördelar, och andras åsikter kan vara till stor hjälp.

Inte riktigt lika snygg som en Jura, men halva priset

Som du har läst ovan ser Barista TS bra ut, men vi måste hålla med om att den är sämre än premiumtillverkaren Juras maskiner när det gäller skönhet. Vi har inte granskat deras sortiment ännu på webbplatsen, enbart på grund av priset, men planerar att introducera några nästa år.

Om du är sugen på att ta en titt på Juras sortiment kan du se Amazonpriserna på Jura bön-till-kopp-maskiner här. Tillbaka till ämnet dock, Barista är mycket billigare, och kunder har noterat att det är svårt att spendera dubbelt så mycket på en Jura när Barista TS är så imponerande.

Bön-till-kopp-maskinernas ”Mercedes”

Om man letar tillräckligt länge finns det alltid en bilreferens någonstans, och jämförelsen med Barista TS är med en Merc, en mycket snygg motor faktiskt! Ordet ”enastående” används många gånger, och en allmän känsla av att det också förbättras med tiden när du lär dig att använda maskinen och att den med sina minnesfunktioner lär sig om dig.

Gillade min Delonghi, älskar den här

Delonghi har konsekvent klarat sig bra i våra topp tio-tabeller, men faktum är att man ibland vill ha något lite bättre i livet än något som tilltalar massorna. Om du är en sann kaffeälskare, men inte vill spendera tusentals pund på en maskin, verkar detta vara den maskin som folk älskar.

Den ligger förvisso i premiumsegmentet, men den kommer inte att kosta dig lika mycket som de toppmodeller från andra tillverkare som är mycket lika.

Det tar ett tag att bemästra instruktionerna

Vi gillar alltid att hitta en negativ kommentar från en kund för att visa att vi inte bara fokuserar på de positiva aspekterna eller försöker dölja fel, och med vissa maskiner (denna Melitta och Sages Dual Boiler och Barista Express kommer jag att tänka på) är kommentarerna överväldigande positiva.

Smart Kaffemaskin

Det finns dock ett återkommande tema, och det är att instruktionerna måste läsas igenom flera gånger för att verkligen behärska maskinen, särskilt de mer avancerade funktionerna. Det finns ingen anledning att tro att du inte kan komma igång snabbt, men chansen är stor att om du spenderar så här mycket pengar på en kaffemaskin, kommer du att vilja ha handboken till hands åtminstone några veckor efter att du har fått den, så att du kan lära dig vad de djupgående kontrollerna gör och hur de fungerar.

Sammanfattning Melitta Barista t smart

Nåväl, här är vi i slutet av recensionen och vi måste sammanfatta allt i ett kort stycke. Den här maskinen är helt enkelt fantastisk. Ja, den kommer att kosta mer än de flesta andra maskiner som vi har granskat, men det här är en maskin för djupa L älskare, och det kommer att vara något du köper för att hålla mycket längre än den tvååriga garantin.

Melitta ts smart vs t smart

Precis som med TV-apparater och andra elektriska apparater räknar du inte med att behöva byta ut den efter garantiperioden, så se det här som en investering i bra kaffe för de kommande fem eller tio åren. Hur mycket skulle du kunna spendera på Costa eller Starbucks under den tiden om du inte hade en hemmamaskin?

Melitta barista ts smart recension

Efter att ha granskat den här maskinen kan jag ärligt säga att jag inte är förvånad över att den hamnar på plats 2 på vår lista över bästa köp, och det enda som håller den borta från toppen är det faktum att den är dyrare än vad tillfälliga köpare (snarare än riktiga djupa L-älskare) troligen kommer att vilja spendera. Om priset inte skrämmer dig – det här är en riktig utmanare, om du inte kan sträcka dig så här långt kan du ta en titt på Caffeo Solo eller Barista Express istället.