Delonghi ESAM4200 Magnifica Recension

Delonghi Magnifica ESAM4200 Test

Fördelar

  • Program med en knapptryckning
  • Bönor eller malet kaffe
  • Arm för mjölkskumning
  • 2 års garanti

Nackdelar

  • Långsam uppvärmning av koppen
  • Det tar tid att kalibrera kvarnen

De’Longhi Magnifica, automatisk kaffemaskin från bönor till koppar, Espresso, Cappuccino, ESAM 4200.S, Silver. Vi har redan nämnt i vår recension av ECAM44.660.B från DeLonghi att vi rankar den maskinen som ledande bland kaffebryggare för 2022 ur ett allroundperspektiv, så det vore naturligtvis bra att förklara varför du överhuvudtaget skulle vilja titta på en annan DeLonghi-modell.

Jo, precis som det kan vara trevligt att ha en Ferrari som står på uppfarten, är verkligheten den att för många människor kommer det inte att falla inom den tillgängliga budgeten. På samma sätt som du fortfarande kan vara ganska nöjd med en mycket billigare bil, passar DeLonghi Magnifica ESAM4200 också bra in på den listan.

De’Longhi Magnifica

Det är samma maskin som ESAM 4200.S i silver som i skrivande stund är listad till ett mycket högre pris på Amazon (om du undrar om de är olika). På samma sätt, om du är ny på bean to cup-marknaden och vill ha en startmaskin, kan detta vara ett bra val om du inte vill spendera lite mer för att komma upp från budgetklassen till kaffemaskiner i mellanklassen.

Det är anledningen till att detta är den maskin vi har valt att toppa vår nuvarande lista över bästa köp. Det kanske inte finns någon billig espressomaskin när det gäller bönor till koppar, men som en automatisk kaffemaskin med mjölkskum som erbjuder så mycket mångsidighet i hemkaffet är den här svår att slå för priset.

De'Longhi Magnifica test

Delonghi ESAM4200 Magnifica Recension

Vad du får är mycket imponerande med ESAM4200, och den här maskinens specialitet är att göra espresso och cappuccino, vilket täcker ett mycket brett spektrum av kunder. En snabb titt på statistiken på Amazon visar också att kunderna verkligen gillar den här modellen också – i skrivande stund fanns det närmare 800 recensioner om den här kaffebryggaren, med ett genomsnittligt betyg på fyra och en halv stjärna av fem – inte illa alls.

Låt oss börja med en genomgång av vad du kan förvänta dig av DeLonghi Magnifica ESAM4200. DeLonghi har en otrolig förmåga att kombinera kvalitet med enkelhet, och det är ett bra drag som är attraktivt för alla utom de mest erfarna hemmabaristorna.

Fungerar med kaffebönor eller malet kaffe

Valet är ditt, om snabbhet och kostnader är av största vikt kan du använda förmalet kaffe med ESAM4200, men som du kanske förväntar dig kan du börja från början och använda färska kaffebönor för att få det bästa resultatet, malda på beställning.

Tryck är allt när det gäller perfektionering av kaffe, och den här maskinen kommer inte att svika dig. Den professionella 15-bar-pumpen ger dig det tryck du behöver i kaffebryggningsprocessen för att få den där koppen att matcha proffsen på ditt favoritkafé.

Automatiska program med en knapptryckning

Enkelheten hos DeLonghi kan inte bli bättre än att du kan göra ditt kaffe med en enda tryckfunktion. Från kaffebönor till varm mugg, de förkonfigurerade one touch-cyklerna ger dig jämn prestanda gång på gång. Handboken för ESAM4200 innehåller detaljerad information om varje förinställning och hur du kan gå utöver dem om du känner dig äventyrlig!

Arm för mjölkskumning

För alla dina kaffeönskningar som behöver en skvätt mjölk eller mer, levereras denna Magnifica komplett med en skummararm som värmer och skapar ett lätt skum som toppar dina drycker, samtidigt som mjölken värms upp i processen. Även om detta kanske inte är den bästa lattemaskinen är den fortfarande över genomsnittet jämfört med andra maskiner med liknande prislapp.

2 års garanti

DeLonghis standardgaranti på två år på ESAM4200 innebär att du inte behöver oroa dig för mekaniska haverier, eftersom du är täckt. När de två åren har gått ut är du ändå ett kaffeproffs, och du kommer troligen att ha ögonen på en större och bättre maskin!

Vanliga frågor

Det finns vissa frågor som dyker upp gång på gång, oavsett om det är frågor som skickats till oss, en som vi snubblar över på Amazon, internetforum eller andra ställen på webben. I det här avsnittet kommer vi att ta upp några av dessa…

Varför köpa på nätet?

Typiskt sett är det bästa skälet priset. I allmänhet måste butikerna på höghusen räkna in sina lokaler i kostnaden för de varor du köper, medan nätbutikerna tenderar att använda lager utanför stan som är mycket billigare att driva än dyra lagerlokaler på höghusen eller i butiksparker, och som kan hantera mycket mer lager.

Med e-handel (nätbutiker) kan du också se priser och om saker finns i lager direkt, medan du ofta måste vänta i butikerna medan en assistent går iväg för att kontrollera saker åt dig. Om du betalar med kreditkort kan du ha ett extra skydd när du handlar på nätet, och vissa kort gör mer än vad de kan för att ta hand om dig när det går fel.

Här hittar du alla våra kaffemaskiner

Naturligtvis kan du hitta dessa maskiner på gatan, och oavsett om du vill köpa en ESAM4200 i Argos, Currys eller John Lewis kan du kanske hitta ett något billigare pris eller få en längre garanti, men vi föredrar bekvämligheten med att handla på nätet framför att hitta en parkeringsplats och ta dig igenom folkmassorna. Dessutom är det ganska ovanligt att någon av dessa butiker slår Amazon på priset ändå enligt vår erfarenhet.

Hur lång tid tar leveransen?

Alla återförsäljare varierar, men om du köper på Amazon kan du vanligtvis få leverans nästa dag om det inte är för sent på dagen. Om du har Amazon Prime brukar du också få gratis leverans nästa dag – om du inte bor någonstans som inte omfattas. Om du inte har Prime kan du försöka, eftersom Amazon vanligtvis erbjuder en 30-dagars provperiod (om du inte redan har haft en), vilket täcker att du får din kaffemaskin snabbt!

Hur länge är kaffebryggaren garanterad?

Det här är en enkel fråga att svara på – ESAM4200 levereras med 2 års garanti.

Vad kunderna säger

Kaffedistribution – Att titta på kundernas åsikter är en viktig del av vårt granskningssystem, så att du får en balanserad bild av vad som är bra och vad som är mindre bra. Det finns mer att se när du gör en priskontroll nedan också, så se till att kolla in de senaste recensionerna på Amazon med hjälp av den blå knappen längst ner på sidan. Men låt oss för tillfället titta på de vanligaste kommentarerna…

Tillförlitlighet – Ett gemensamt tema som sticker ut med DeLonghi ESAM4200 är maskinens livslängd. Naturligtvis kommer vissa att hålla längre än andra, men många kommenterar hur felfri driften fortsätter tre eller fyra år efter köpet av denna modell utan problem, även när den används flera gånger om dagen.

Med det sagt, om du behöver några reservdelar, till exempel vattentank, filter eller bryggenhet, har vi en skrivning om reservdelar till Magnifica.

Den gör Americano

Ett vanligt problem med att köpa på nätet är att du är begränsad till vad återförsäljaren berättar om maskinen. Den här kaffebryggaren marknadsförs främst som en cappuccino- och espressospecialist, men kommentarerna från tidigare köpare bekräftar tydligt att den är utmärkt även för älskare av den enkla Americano.

Om du till exempel har letat efter de bästa erbjudandena på espressomaskiner är den här också värd att överväga, eftersom den gör en fantastisk espresso och en fyllig Americano, men också mjölkbaserade kaffesorter.

Med andra ord kan du mycket väl få vad du letar efter efter att ha läst vår recension av ESAM4200, plus mycket mer när du har gäster som gillar en annan sorts kaffe.

Uppvärmning av koppar kan vara långsam

Vi talar inte bara om de positiva aspekterna här, vi tar också upp de negativa aspekterna, även om de är få och sällsynta.

Koppvärmaren på ESAM4200 kan ta ett tag att göra jobbet, så varför inte fuska lite och använda varmt vatten från vattenkokaren som några innovativa Amazon-recensenter har föreslagit? Kokande vatten kommer att värma även de mest klumpiga kaffemuggarna på nolltid!

Magnifica kaffebönor behållare

Användning av fantastiska kaffebönor gör en perfekt matchning – Ett vanligt misstag som folk gör är att köpa en kapabel kaffebryggare och sedan köpa de billigaste bönorna de kan hitta i snabbköpet. Ta lite Lavazza Rosso som rekommenderas i flera recensioner och du bör klara dig bra. Du kan få tag på den på Amazon också om du är sugen – utgå inte från att snabbköpet är det bästa alternativet, det finns gott om andra specialister på nätet också.

Bra kvarn men finjustera den – I stället för att använda den på inställningen som den levereras med kan du experimentera med ESAM4200:s kaffebönkvarn för att hitta din favoritpunkt på skalan från grov till slät.

Det är ofta förbisett, men kan göra stor skillnad för en förfinad smak. När du jämförde resultaten från en välkonfigurerad bean to cup-maskin med en Delonghi kapselkaffemaskin med kapslar, tror vi att du håller med om att det helt enkelt inte finns någon tävling.

Justerbar munstyckshöjd – Vi har alla funderat på om favoritmuggen kommer att få plats under munstycket när vi har tittat på en kaffemaskin i affären, och kanske till och med gjort nybörjarfelet när vi fick maskinen hemma att luta den för att få in den under och sedan försöka lista ut hur man ska få ut den när den är full med varmt kaffe utan att översvämma köket.

ESAM4200 klarar allt från små koppar (tänk espresso) upp till en 10 cm stor mugg, vilket borde täcka dig om du inte köpt de största muggar du kunde hitta!

Låg underhållsrengöring – ESAM4200 använder en ångstöt före och efter användning för att hålla sig så ren som möjligt, vilket innebär att du behöver ingripa mindre ofta.

Underhåll, tillsammans med kostnaden, är de två största faktorerna som avskräcker folk från att köpa kaffemaskiner från bönor till koppar, så det är bra att veta att tillsammans med det konkurrenskraftiga priset har DeLonghi lagt ner mycket tid och tanke på att hålla rengöringen till ett minimum också.

Maskinen innehåller till och med en varning när avkalkning krävs, vilket representeras av att den fjärde lampan från vänster i den nedre raden på kontrollpanelen blinkar rött. För att lösa detta finns det en 15 minuters rengöringscykel som kan användas med avkalkningsvätska för att spola systemet, från vattentanken till skumarm.

Avslutningsvis

Låt oss vara ärliga här, Eletta ECAM44.660.B från DeLonghi skulle vara vår föredragna maskin om du jämför de två och vår rekommendation om du kan sträcka dig till den, men om hushållsbudgeten inte sträcker sig så långt är detta en utmärkt kaffemaskin, särskilt för nykomlingar till självmyllande kaffemaskiner för hemmabruk.

Du investerar i en pålitlig kaffemaskin från böna till kopp i DeLonghi Magnifica ESAM4200, så den får vårt fulla stöd som en bra utmanare i budgetsortimentet av kaffemaskiner, särskilt för espresso- och cappuccinoälskare. Om du föredrar en smart svart version av den här maskinen kan du ta en titt på ESAM4000.b från Magnifica-sortimentet, som är likadan i allt utom färgen!