Hur gör man kaffe på camping och resa?

Vissa människor kan inte börja dagen utan kaffe. Medan vissa människor har lyxen att få sitt kaffe levererat till dörren, kompromissar vissa nomader med smaken eftersom de alltid är på språng. Vi skulle inte vilja att du missar din kopp kaffe bara för att du är ute i skogen. Vi vet hur uppfriskande det är att förtära en välsmakande dryck sittandes mitt i den fridfulla utsikt som naturen erbjuder oss.

Kaffe på camping och resa

Låt oss veta mer om hur du kan erbjuda dig själv denna smakliga belöning efter timmar av utomhusaktiviteter.

Saker du behöver veta innan du brygger kaffe på din campingtur :

  • Använd alltid kaffe av hög kvalitet.
  • Försök att använda hela bönor om du har med dig en handkvarn. Mal dem senare för att undvika nedbrytning på grund av luftexponering.
  • Håll alltid temperaturen mellan 200-205F. Om du kokar ditt kaffe kan det leda till en bitter och bränd smak.

Hur gör man kaffe på en campingresa?

kaffe campa

Snabbkaffe på en lägereld

Det enklaste sättet att göra lägerkaffe är med en campingkaffekanna på lägerelden. För att göra detta –

  • Häll cirka två koppar vatten för varje kaffepåse i grytan.
  • Ställ den sedan på toppen av lägerelden eller brännaren och låt vattnet koka.
  • Tillsätt nu några kaffepåsar om du föredrar det.
  • Täck locket på kannan och låt det brygga och tillsätt sedan socker i kannan senare.
  • Sedan kan du vårda ditt kaffe och göra dig redo att börja ditt campingäventyr med en fantastisk kaffeupplevelse.

Fördelar

  • Lätt att ställa in
  • Ingen ytterligare utrustning krävs
  • Problemfri rengöring

Nackdelar

  • Uttorkad smak
  • Vanligtvis inte färskt kaffe när man campar

Brygg kaffe utan campingeld: Skaffa en bärbar espressomaskin

Ett av de enklaste sätten är att göra kaffet i en bärbar espressomaskin.

  • Häll helt enkelt vatten i espressokannan och låt det koka upp. Använd om möjligt en sekundär kastrull för att koka vatten.
  • Placera kaffesumpen i botten och täck kammaren.
  • När du observerar en honungsfärg kan du ta bort vattenkokaren från brännaren.
  • Vänta tills vattentemperaturen sjunker följt av att blanda tillsatserna som du väljer.
  • När du ser en lite skummig konsistens på ytan kan du hälla kaffet i en behållare.

Fördelar

  • Rik och koncentrerad smak
  • Perfekt för ensamresenärer
  • Robust utrustning gör hanteringen enkel

Nackdelar

  • De flesta grytor har plasthandtag som kan smälta på grund av hög värme.
  • Avkastningen är betydligt lägre jämfört med andra metoder.
  • Kalkig smak

kaffepanna elden

Cowboy-metoden på campingen

Detta är ett kaffe med fransk press men utan filter. För att göra kaffe med cowboymetoden-

  • Häll lite kallt vatten i din kastrull och blanda det med en msk grovt malet kaffe.
  • Låt det stå på glöd tills temperaturen når upp till 200 grader. Tänk på att ditt kaffe kommer att ta längre tid att nå den temperaturen på grund av den inkonsekventa värmetillförseln från lägerelden.
  • Ta sedan bort din uppställning från lågorna och släng i en liten skott kallt vatten.
  • Vänta sedan i fem minuter och ditt kaffe är klart.
  • En del människor har också en tradition att lägga några äggskal i grytan för att ge kroppen extra kraft.

För att göra ditt cowboy kaffe precis som en cowboy bryter du äggskal i små bitar och lägger dem i kaffet. Se till att äggskalen inte bara håller sig flytande på ytan utan även blandar sig i kaffet. Äggskalens uppgift är att kombinera all kaffesump och hjälpa dig att hålla den borta från koppen du häller upp åt dig själv.

Du kan göra gott kaffe till två eller flera personer utan komplicerad utrustning. Till skillnad från franska pressmaskiner använder cowboymetoden inte heller pappersfilter.

Fördelar

  • Perfekt för två personer
  • Ingen utrustning behövs
  • Filter mindre rengöring

Nackdelar

  • Tjock konsistens
  • Kalkig smak om den bryggs under längre tid
  • Många människor undviker att använda ägg i sitt kaffe
  • Fransk press campingkaffe

Fransk press på resa

Förnödenheterna som krävs för den här metoden är en fransk press, en kokande kastrull, lite kaffesump och muggar att servera.

  • Börja med att värma upp vattnet och ta sedan bort kolven från den fräscha pressen kort därefter.
  • Tillsätt sedan kaffesump med ett förhållande 3:2 mellan kaffe och vatten.
  • Tillsätt lite vatten och rör om försiktigt.
  • Efter femton minuter sätter du tillbaka kolven och låter den vila på kaffesumpen.
  • Brygg din blandning i 4 minuter och tryck på kaffesumpen med hjälp av kolven.
  • Om kolven når marken tyder det på att dina bönor är pressade till botten.
  • Häll upp ditt kaffe i muggen och njut.
  • Tänk på att tvätta bryggkammaren noggrant efter avslutad användning med lite tvål och vatten.

Fördelar

  • Sparar kaffesump
  • Hållbar konstruktion
  • Lätt att hantera

Nackdelar

  • Kalkig smak
  • Finns inte i ett kompakt alternativ
  • Filtren är svåra att rengöra

Aeropress campingkaffe

Det här är den metod som föredras av experterna på grund av bryggningsteknikens mångsidighet.

Den här cylindriska kaffebryggaren är superlätt i vikt och får lätt plats i väskan på campingen. Dessutom har det visat sig att den här metoden dämpar den surhet som kaffe kan orsaka. Den här kaffebryggaren kan brygga kaffe för 1 till 3 personer på ungefär en minut. Du kan ha den för alla dina kaffebehov, oavsett om det är i köket, på kontoret eller på resan.

kaffe camping

  • Värm vattnet och justera korgen så att den passar in i bryggkammaren.
  • Placera bryggkammaren på muggen och tillsätt lite medelfint malet kaffe.
  • Häll lite kokande vatten i bryggkammaren och rör om i 15 namaste sekunder.
  • Låt kaffegräset sätta sig och applicera sedan ett nedåtriktat tryck med hjälp av kolven.
  • Detta tar cirka tio sekunder och ditt aeropresskaffe är klart.

Fördelar

Mycket robust
Volymen kan enkelt mätas
Bättre filtreringssystem säkerställer ren kaffetillförsel

Nackdelar

  • Skrymmande
  • Ytterligare utrustning behövs

Kaffebryggning med kaffepåsar som hälls över metoden

Den här metoden är idealisk för större grupper som inte har mycket utrymme för att bära stora mängder extra utrustning.

  • Ställ upp din kaffemugg på häll över dropparen.
  • Toppa dropparens huvud med ett filter medan du kokar lite vatten.
  • Tillsätt sedan lite kaffesump och se till att du jämnar ut dem lika mycket.
  • Se dig omkring och omfamna skönheten i den tallbevuxna skogen i din närhet. Vänta i 30 minuter.
  • Häll nu försiktigt lite vatten mot mitten för att rotera kaffesumpen. Upprepa denna process 3-4 gånger tills vattennivån matchar höjden på den kaffesump som lagts till.
  • Ta sedan bort locket (dropparen) och njut av ditt kaffe.

Fördelar

  • Kostnadseffektiv
  • Bärbar

Nackdelar

  • Tidskrävande

Slutsats camping och res kaffe

I den här artikeln har vi lärt oss om olika metoder för kaffekokning som kan vara praktiska när du campar eller vistas utomhus. Vi visade på och diskuterade några intressanta metoder: traditionella och moderna, och gav insikter om utrustningen som du kan använda. Välj den metod som verkar lättast för dig. Att dricka sitt kaffe utomhus när du campar är ju magiskt gott!

Om du inte vill lägga ner mycket arbete på detta kan du också överväga att köpa en handpressad pryl. Bon voyage!

Skall du inte alls ut och resa utan vara hemma, så kan du läsa vår artikel om kaffemaskiner hemma.