Största kaffeföretag i Sverige: Populära märken och kaffesorter

Vilka är de största kaffeföretagen i Sverige? Vi skall i denna artikel lista de största och mest populära kaffemärken som säljer sitt kaffe här i landet. Du känner säkert igen de flesta av kaffeproducenterna och kaffefirmorna. Hitta kaffemärken, kaffesorter, kaffeproducenter och kaffeföretag!

Lista över några av de största kaffe företagen i Sverige

Saknar du någon firma inom kaffebranschen, så tipsa gärna oss i kommentarerna längst ner i artikeln.

Snabba Listan

  • Gevalia
  • Arvid NordQuist
  • Lavazza
  • Johan & Nyström
  • Löfbergs
  • Zoégas
  • Starbucks
  • Nespresso
  • Nescafé

Här ser du mer utförligt vilka de största märkena är

Lavazza

– Lavazza är en annan italiensk kaffeproducent som grundades 1895. Företaget är känt för sitt högkvalitativa kaffe och säljer sina produkter över hela världen, inklusive i Sverige.

Här kan du köpa kaffe och andra fina produkter från Lavazza

Johan & Nyström

– Johan & Nyström är en annan svensk kaffeproducent och kafékedja som grundades 2004. Företaget har flera kaféer runt om i landet och säljer sitt kaffe över hela världen. Det är bra kvalité och man förstår varför märket är så pass populärt.

Köp kaffe och andra fina produkter från Johan Nyström

Löfbergs

– Löfbergs är en familjeägd kaffeproducent som grundades 1906 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Företaget är en av de största kaffeproducenterna i Norden och är kända för sina ekologiska och Fairtrade-märkta kaffe.

Zoégas

– Zoégas är en av Sveriges äldsta kaffeproducenter och grundades 1880. Företaget har sitt huvudkontor i Helsingborg och är känt för sin högkvalitativa kaffe.

Arvid Nordquist

– Arvid Nordquist är en annan stor kaffeproducent i Sverige som grundades 1884. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och är känt för sitt ekologiska och hållbara kaffe.

 

populara kaffemarken

 

Fler populära kaffemärken

Nespresso

– Nespresso är en internationell kaffeproducent som grundades i Schweiz 1986. Företaget säljer sina kapslar och kaffe över hela världen, inklusive i Sverige.

Starbucks

– Starbucks är en amerikansk kaffekedja som finns över hela världen, inklusive i Sverige. Företaget är känt för sina kaffedrinkar och sina kaféer med en unik inredning.

illy

– illy är en italiensk kaffeproducent som grundades 1933. Företaget säljer sitt högkvalitativa kaffe över hela världen, inklusive i Sverige.

Det finns många fler kaffeföretag och kaféer som är populära i Sverige, men dessa är några av de största och mest kända.

Här är ytterligare några stora kaffeföretag i Sverige:

Gevalia

– Gevalia är en annan stor kaffeproducent i Sverige som grundades 1853. Företaget säljer sitt kaffe över hela världen, men är särskilt populärt i Norden.

Da Matteo

– Da Matteo är en svensk kaffekedja som grundades 2007 i Göteborg. Företaget är känt för sina högkvalitativa kaffedrycker och sina kaféer med en modern och avslappnad atmosfär.

Segafredo Zanetti

– Segafredo Zanetti är en italiensk kaffeproducent som grundades 1973. Företaget har sitt huvudkontor i Bologna, men säljer sitt kaffe över hela världen, inklusive i Sverige.

Nescafé

– Nescafé är en internationell kaffeproducent som är en del av Nestlé-koncernen. Företaget säljer sitt kaffe och sina kaffeprodukter över hela världen, inklusive i Sverige.

Sammanfattning kaffemärken i Sverige

Det finns många fler kaffeföretag och kaféer som är populära i Sverige, men dessa är några av de största och mest kända. har du som sagt några kaffemärken du vill att vi skall lägga till i listan, så hör av dig nedan i kommentarerna. Drick gott kaffe och njut av livet!