Hur många kalorier är det i kaffe?

Kaffeälskare runt om i världen har något gemensamt. Vi har alla ett unikt sätt att förbereda vårt kaffe. Medan vissa älskar den bittra smaken av svart kaffe, vill andra ha sitt kaffe med mycket mjölk eller socker. Sedan har du de som föredrar andra saker som vanilj, chokladsirap, soja och annat i sitt morgonkaffe.

Läs mer om kaffe

Oavsett vilken stil du föredrar ditt kaffe är en kopp kaffe en av de viktiga saker som får oss att ta oss igenom dagen och hjälper till att återuppliva sviktande energinivåer på kvällen. För något som ger så mycket energi kan man tro att det måste innehålla en stor mängd kalorier. Hur många kalorier finns det i kaffe? Och hur många kalorier finns det i en kopp kaffe med grädde?

Varför saknar vanligt kaffe kalorier?

Utan bearbetning innehåller kaffe inga kalorier. Det är ett fantastiskt faktum för en dryck som ger extra mycket energi. De få kalorier som finns i kaffe kommer från bryggningsprocessen. Varför är det så?

Jo, kaffebönan (om du inte visste det, kaffe är ett frö), spelar en unik roll, och det är att hjälpa kaffeplantan att gro. Allt den behöver är tillräckligt med kalorier för att få fram ett groddarbete. När detta sker och skottet ligger ovanför marken har kaffebönans syfte uppfyllts. Det krävs endast en liten mängd energi för att uppnå detta.

kaffe kalorier

Vad tillför kalorier?

Om ditt kaffe innehåller ett stort antal kalorier eller inte beror på vad du lägger i det. En kopp vanligt, vanligt kaffe innehåller cirka två kalorier. När vi säger vanligt kaffe menar vi svart kaffe utan några tillsatser.

Tillsats av extra smaker ökar antalet kalorier i ditt kaffe. Om du försöker gå ner eller behålla vikten måste du därför se till att inte lägga till extrasmaker i ditt kaffe. Vare sig du gör det hemma eller på ditt favoritkafé, kommer tillsatser att lägga till en betydande mängd kalorier. I tabellen nedan kan du se de olika smakerna och extrasmakerna och hur många kalorier som finns i kaffe med grädde och socker.

DryckVolym (oz)Kalorier
Instantkaffe 1 avrundad tsk torrt pulver4
Instantkaffe 84
Espressokaffe11
Bryggt kaffe82
Bryggt kaffe(med 2 msk grädde)9106
Bryggt kaffe (med 2 msk rödmjölk) 920
Bryggt kaffe (med 2 msk 2% mjölk) 917
Bryggt kaffe (med 2 matskedar skummjölk)912
Bryggt kaffe (2 msk vanlig grädde i pulverform)968
Bryggt kaffe (2 msk flytande mjölkfri grädde)942
Hemlagad latte (6 oz helmjölk)891

Som framgår av tabellen ovan bör du, om du vill minska din vikt, undvika extrasortering i den där koppen kaffe varje morgon. Så snart du avviker från vanligt kaffe ökar mängden kalorier dramatiskt.

Effekter på din hälsa

Det finns många hälsofördelar med att dricka vanligt kaffe. Låt oss ta upp några av dessa fördelar. Kaffe är inte bara en trevlig dryck och mycket god sådan, utan det finns fördelar för din hälsa när du väljer att dricka denna magiska dryck:

1. Viktminskning

Vanligt kaffe innehåller klorogensyra. Klorogensyra är känt för att hjälpa till med viktminskning. Den ökar hastigheten med vilken kroppen tappar vikt. Att dricka vanligt kaffe på kvällen strax efter middagen innebär därför att detta element minskar hastigheten med vilken glukos produceras i kroppen. Förutom klorogensyra innehåller svart kaffe också flera antioxidanter som kan hjälpa dig att gå ner i vikt på ett effektivt sätt.

2. Dämpar hungern

Koffeinet som finns i svart kaffe ökar ämnesomsättningen i kroppen och ger dig extra energi. Ökade energinivåer och metabolisk aktivitet kan bidra till att undertrycka känslan av hunger.

Förutom dessa fördelar har kaffe även andra viktiga fördelar. Enligt rapport från 2017 3 i British Medical Journal har kaffe också:

  • Minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Minskar dödligheten i stroke.
  • Minskar förekomsten av flera cancerformer.
  • Trots alla dessa fördelar är kaffe också förknippat med vissa risker. Enligt rapporten ovan ökar frekvent konsumtion risken för benbrott hos äldre kvinnor. Det ökar troligen också risken för fosterskador hos gravida kvinnor. Dessutom ökar ofiltrerat kaffe kolesterolnivåerna.

kalorier kaffe

Slutord

Om du inte kan klara dig igenom morgonen utan en kopp kaffe, tänk på att din favoritdryck kan vara värre för dig än att äta en stor tårtbit varje morgon. De flesta som säger att de inte kan klara sig en morgon utan kaffe skulle ändra sig om de var tvungna att ta det vanligt eller svart.

Som våra resultat avslöjar är vanligt eller svart kaffe den bästa typen av kaffe om du inte vill ha några kalorier. Med ett lågt kaloriantal på 2 kalorier per kopp är det en mycket hälsosam dryck.

Att dricka kaffe spetsat med extra ingredienser som grädde, socker, vanilj med mera gör det lättare att svälja, men det tillför massor av kalorier till din dryck. Det här inlägget uppmanar dig inte att helt undvika extra ingredienser i ditt kaffe (vi har alla ett sötsug), men det klokaste är att dricka dem endast ibland. Andra praktiska åtgärder som du kan vidta för att minska antalet kalorier i ditt sötade kaffe är att använda sockerfri sirap för att smaksätta din dryck. Du kan också lägga till lite smak genom att strö lite kanel på din dryck.

Med allt, inklusive vanligt kaffe, är måttlighet nyckeln till att njuta av fördelarna och undvika risker.

Referenser
1.
McDonald’s näringsberäknare: Kalorier och mer | McDonald’s
Kolla in vår näringsberäknare för att hitta McDonald’s kaloriräkning och näringsfakta för alla dina favoritmenyer.
www.mcdonalds.com

2.
Starbucks Coffee Company
Meny
www.starbucks.com

3.
Kaffekonsumtion och hälsa: paraplyöversikt av metaanalyser av flera hälsoutfall | The BMJ
Metaanalyser av både observations- och interventionsstudier som undersökt sambanden mellan kaffekonsumtion och något hälsoutfall i någon vuxen population i alla länder och alla miljöer.
www.bmj.com

Artikeln är inspirerad av: https://coffeehustle.org/how-many-calories-are-in-coffee