Delonghi Eletta Recension

De’Longhi Eletta, helautomatisk kaffemaskin från bönor till koppar, Cappuccino- och espressomaskin, ECAM 44.660.B, svart. Du kanske har lagt märke till att Delonghi kaffemaskiner från bönor till koppar brukar få mycket bra resultat i våra recensioner, och De’Longhi Eletta kaffemaskin från bönor till koppar är inget undantag.

Recension Delonghi Eletta

Det finns två mycket liknande (faktiskt nästan identiska) maskiner i svart och vitt, som ofta varierar i pris som heter Eletta ECAM44.660.B (svart) och ECAM45.760.W (vit), även de med texturering av färsk mjölk som standard.

Fördelar 

  • Lätt att använda
  • Maskin av högsta kvalitet
  • Lätt att rengöra
  • Programmerbar
  • Bra mjölkskum

Nackdelar

  • Ganska dyr

Detta fungerar också som en recension av ECAM44.620.S också – skillnaden är att denna Eletta Plus-modell inte har någon mjölkkaraff så den kan inte göra latte och cappuccino direkt från förpackningen.

Det är en snygg och elegant modell som ser fantastisk ut på en köksbänk, med en lätt futuristisk känsla i designen som fångar uppmärksamheten. Det är bra om du gillar att se ut som om du har de senaste och bästa prylarna, men det är inte så överdrivet att det ser ut som om du gör allt för att imponera, vilket kan vara fallet med något som den Heston Blumenthal-godkända Sage Dual Boiler.

Delonghi Eletta granskning

Du kanske tror att eftersom den här maskinen inte har rankats lika högt i vår topp tio-tabell som systermodellen Magnifica, att den på något sätt brister i prestanda, men det är inte alls sant.

Faktum är att den helt enkelt är dyrare, så den får inte lika bra poäng när det gäller valuta för pengarna. Om du har råd med den här maskinen (eller om den finns tillgänglig med en betydande rabatt när du läser detta) är den definitivt ett bra köp. Låt oss titta på vad du får i detalj för att förklara varför.

Delonghi Eletta test recension

Viktiga egenskaper hos Eletta ECAM44.660.B och ECAM45.760.W

Som med alla våra recensioner gillar vi att börja med den sakliga sidan av saken – kaffebryggarens funktioner.

Det här avsnittet ska hjälpa dig att förstå exakt vad du får om du köper den här Delonghi Eletta-maskinen, funktion för funktion. Vi kommer att fokusera på de viktigaste, så om du inte ser något du letar efter kan du klicka dig över till Amazon med hjälp av den blå knappen ovan och kolla deras avsnitt med frågor och svar, ofta har någon annan redan ställt samma fråga!

Programmerbara funktioner

Låt oss börja med en funktion som blir alltmer populär men som inte har tagit sig in i många nya kaffemaskiner ännu. Med ECAM44.660.B kan du skapa ditt eget kaffeprogram genom att ställa in din egen förinställning!

Konfigurera mjölk- och kaffeinställningarna efter din smak och spara dem i maskinens minne, så kan du snabbt replikera den perfekta koppen varje gång!

Perfekt latte och cappuccino med automatisk texturering av mjölk

Om du är ett särskilt fan av mjölkbaserat kaffe är Eletta ett utmärkt val. Både Cappuccinokreatörer och latteälskare kommer att uppskatta de enkla funktionerna för färsk mjölk som gör att du enkelt kan få ut det mesta av funktionerna för grädd- och mjölkskumning.

Avtagbar mjölkbehållare

Om vi stannar kvar på mjölktemat lite längre är det värt att notera att mjölkbehållaren (eller som Delonghi kallar den, mjölkkaraff) är en avtagbar kammare som är utformad för att vara enkel att flytta till kylskåpet för förvaring.

Om du har haft en maskin tidigare som har en mjölkskumningsstav vet du hur det är att inse för sent att mjölken är något förbi sitt bästa.

Det är inte det trevligaste jobbet att rensa ut en slända, så Delonghi har tänkt igenom detta för dig – allt du behöver göra är att komma ihåg att flytta ”karaffen” till kylskåpet mellan användningstillfällena.

Mycket konfigurerbar slipning

För vissa är det kvarnen som avgör kvaliteten på en kaffemaskin, och den här Delonghi-maskinen gör bra ifrån sig. Det finns hela tretton inställningar att välja mellan, från grov till slät, så jag utmanar alla att hitta en inställning som inte uppfyller deras känsliga gomars behov!

När du undersöker dessa kaffebryggare vet du redan att malning av färska bönor är nyckeln till det bästa kaffet, så en fantastisk böna och en fantastisk maskin som denna kommer oundvikligen att imponera.

Digital display

Till skillnad från några av de andra modellerna på marknaden (varav vi har granskat många) guidar Eletta ECAM44.660.B dig genom användningen genom att ge dig feedback om vad du gör via en digital LCD-display.

Det innebär att det är lättare att se vad du har valt, eftersom det visas rakt framför dig, oavsett om det är kaffetyp, enkel eller lång (större eller mindre dryck för dig och mig!) eller helt enkelt hur stark du vill ha den.

Delonghi Eletta ECAM44.660.B Vanliga frågor

Som med alla maskiner är denna Delonghi Eletta inte annorlunda i det avseendet att det finns en uppsättning frågor som ställs innan folk är redo att köpa. Vi hoppas att vi har täckt dig i det här avsnittet med vanliga frågor och svar.

Hur bra är skummaren?

I grunden kommer du att ha svårt att hitta en hemmamaskin som matchar det kaffe du köper på Starbucks eller Costa, men den här maskinen är i nivå med några av de bästa automatiska maskinerna. Om du av någon anledning inte är säker på den här modellen och vill kolla in en annan som är välsignad med ett bra alternativ till mjölkskummarstången, kolla in Melitta Caffeo Barista TS också.

Vi tycker dock att den här maskinen får lika bra resultat som alla andra vi har sett i hemkaffemaskinernas tävlingar, så det är inget som vi tror kommer att avskräcka många köpare.

Delonghi Eletta recension

Hur varm är mjölken?

Detta är alltid en brännande fråga (ursäkta ordvitsen), eftersom många djupa L älskare försöker undvika att mjölken kyler kaffet för mycket när den tillsätts.

Eletta ger varm mjölk, men den är inte lika varm (nära kokande) som kaffet. Därför kommer det att finnas en liten kylande effekt, men det bör absolut inte resultera i varmt kaffe i stället för varmt kaffe, vilket vanligtvis är ”frågan bakom frågan”!

Hur lång tid tar det att göra en espresso?

Detta är ett enkelt och snabbt svar – räkna med en och annan minut för säkerhets skull om du börjar från en kall maskin, men det går väldigt snabbt. Alla maskiner som maler bönor på beställning kommer att behöva lite längre tid, men det är värt att vänta.

Klarar den kaffe i muggstorlek?

Ja, återigen är detta ett snabbt svar, men för att uppnå det kan du välja det två koppar långa alternativet. Var dock medveten om att de långa kaffealternativen känns som om de tar mycket längre tid att slutföra.

Mycket av det verkar vara psykologiskt, jag har aldrig varit bra på att vänta, den mäter in på cirka 2 minuter.

Hur mycket vatten rymmer den?

Detta är en fråga som tenderar att komma från personer som tidigare har ägt en bean to cup-maskin. Svaret är strax under två liter, så det räcker för att göra flera koppar innan den behöver fyllas på.

Finns det andra färger tillgängliga?

ECAM44.660.B som vi presenterar här är den svarta modellen, men motsvarigheten i vitt heter ECAM45.760.W, och du kan hitta den på Amazon genom att använda den blå knappen längst ner eller högst upp på sidan. I alla avseenden kan du betrakta den här recensionen som att den gäller båda, med den uppenbara skillnaden att ECAM 45.760W är vit snarare än svart.

Det är också värt att notera att det finns en mjölkfri version som också finns i silver, kallad ECAM44.620.S. Om du inte gillar mjölkigt kaffe är denna vanligtvis betydligt billigare, och du kan naturligtvis tillsätta mjölk till ett svart kaffe efter att det är gjort om du inte regelbundet ska göra latte och cappuccino.

Hur är det med reservdelar?

När du köper en sådan här maskin vill du få många års användning av den, och det med rätta! Det betyder inte att saker och ting aldrig kommer att gå fel, och Delonghi erbjuder en bra garantiperiod f två år från köpet.

Vi har sammanställt en sida om Delonghi Eletta reservdelar som du kanske kan finna användbar om du har en Eletta och behöver något som en ersättningstank eller infuser, eller behöver förbrukningsvaror som avkalkningsvätska eller vattenfilter.

Vad kunderna säger

Här är vårt favoritavsnitt, eftersom det rör sig bort från vad vi tycker och ger dig kundernas synvinkel. Vi har sammanställt de bästa kommentarerna från nuvarande och tidigare ägare, med tanken att du ska få en verklig känsla för hur maskinen fungerar.

Det bästa kaffet för hemmet

Låt oss snabbt klargöra att detta är ett vanligt påstående från vissa ägare, inte att vi kategoriskt förklarar att Eletta är svaret på allas behov. Om du kan sträcka dig efter priset är det en klar utmanare, eftersom många kunder säger att det är den bästa automatiska kaffemaskinen de har köpt. Det är verkligen ett stort beröm.

En person har till och med sagt att de låter reparera sin maskin eftersom de älskar den så mycket, i stället för att köpa en ny maskin.

Jag är inte säker på att det är en kostnadseffektiv lösning om den inte fortfarande är under garanti, men det visar hur populär ECAM44.660.B är hos många ägare.

Delonghi Eletta bast test

Ingen förinställning för Espresso Macchiato

Som du vet om du har läst några av våra andra recensioner, drar vi oss inte för negativa saker, och en som kommer upp är en saknad espresso macchiato-inställning. Nu har vi inte haft en maskin till hands när vi lade till den här punkten i recensionen, men den dokumentation som vi har hittat på webben verkar tyda på att den borde finnas där.

Om du köper en maskin specifikt för den typen av kaffe kanske det är värt att överväga en annan maskin. Glöm dock inte att den här Delonghi har ett programmerbart alternativ, så du kan bygga upp dina egna kaffekokningscykler om du vill!

Om den här maskinen motsvarar dina behov är det ett bra köp.

Det här låter ganska uppenbart vid första anblicken, men det som flera personer påpekar är att om du gillar gott kaffe och den här maskinen matchar det du söker, ska du inte snåla och köpa en billigare modell.

Naturligtvis skulle vi inte förespråka att någon spenderar mer än vad de har råd med, men det finns verkligen ett element av ”du får vad du betalar för” i kaffemaskinvärlden.

Dessutom är det ofta så att bönor till kaffemaskiner till försäljningspriser erbjuder enorma rabatter, särskilt på Amazon. Kolla in de blå knapparna högst upp och längst ner i den här recensionen för att se vad som är tillgängligt nu. Ibland kan du få tag på den här maskinen för under 600 pund, vilket vi anser vara ett otroligt värde.

Enkel att rengöra

Som med alla bra kaffebryggare är det viktigt för de flesta användare att vara enkel att rengöra. Det finns inget värre än att behöva ägna evigheter åt att rengöra efter varje användning, eftersom det snart avskräcker dig från att använda den överhuvudtaget.

Rengöringscykler och avkalkning är viktiga för att bibehålla en lång livslängd för din maskin, så lyckligtvis är de enkla att genomföra. Även den avtagbara mjölkkaraffen som vi nämnde tidigare gör jobbet mycket enklare, eftersom det nästan alltid är mjölken som kommer att orsaka problem snabbast om den lämnas utan rengöring efter att ha gjort drycker.

Här hittar du alla våra kaffemaskiner

Slutliga ord Delonghi Eletta

Så där har vi det, vår recension av Delonghi ECAM44.660.B Eletta. Det här är faktiskt en ganska enkel maskin att sammanfatta – om du har råd med den och gillar utseendet på den, så köp den. Precis som Melitta Caffeo Barita TS framstår den som ett bra köp och är lätt att använda även för nybörjare.

Om du å andra sidan vill spendera lite mindre gör Delonghi också en Magnifica-maskin som vi också gillar mycket, särskilt för priset. Du kommer att få mycket bättre resultat med den här Eletta, och det är mindre troligt att du kommer att växa ur den, men som med så många andra saker kommer det förmodligen att handla om priset!