De’Longhi Dinamica Recension

DeLonghi Dinamica är en av de bästa superautomatiska espressomaskinerna i sin klass, med inbyggd kvarn, mjölkskummarfunktion och funktion för kaffe över is. De’Longhi tillverkar i allmänhet några av de bästa och mest tillförlitliga espressomaskinerna för hushållsbruk, och Dinamica utgör inget undantag från denna regel. Faktum är att Dinamica hamnade på Oprahs lista över favoritsaker, men mer om detta om en stund.

Låt oss dyka djupare och se vad som gör den här maskinen speciell.

De’Longhi Dinamica ECAM35025SB Snabb granskning

Innan vi går in på alla detaljer i recensionen kommer här en sammanfattning för dem som är på marknaden för en helautomatisk espressomaskin:

Fördelar

 • Den här maskinen är perfekt för dig som inte vill oroa dig för bryggningsprocessen men ändå vill ha gott kaffe.
 • Dinamica är en bean to cup-maskin dvs. från böna till espresso är allt du behöver göra att trycka på en knapp.
 • Den är mer prisvärd än vissa andra superautomater i sin klass.
 • Gör konsekvent kaffe, espresso och mjölkbaserade drycker.
 • Ett bra val för personer som älskar iskaffe, men mer om det om en stund.
 • Bra garanti för en helautomatisk espressomaskin: 3 års garanti – 2 år + 1 extra år när du registrerar dig hos Delonghi.
 • Halvautomatisk mjölkskummarmaskin utrustad med Panarello-stång.
 • Slanglös bönkvarn med koniska stålkärnor har låg kvarnhalt för maximal fräschör.
 • Enkelt underhåll och minskade underhållskostnader.

Recension De'Longhi Dinamica

Nackdelar

 • Kommer inte att ånga mjölk åt dig
 • Prismässigt dyrt
 • Enkel panna i stället för dubbla pannor

Fullständig recension och specifikationer

Allmänna anmärkningar

Dinamica ECAM35025SB är en trevlig, kompakt maskin som inte tar upp diskutrymme. Detta är särskilt imponerande för en superautomatisk. S/B i slutet av namnet betyder att den finns i Silver eller Black.

Inbyggd kvarn

 • Eftersom den här maskinen är en superautomatisk espressomaskin levereras den med en inbyggd kvarn som maler dina bönor direkt innan bryggning, för extremt fräscht kaffe.
 • Kvarnen har 13 malningsinställningar så att du kan hitta den optimala extraktionen.
 • Den har en kapacitet på 10,5 oz. Detta motsvarar nästan 300 gram, vilket är mer än en vanlig påse kaffebönor.
 • Delonghi Dinamica-kvarnen har även en bypass-kvarnfunktion. Detta innebär att du kan använda förmalet kaffe om det är det du föredrar. Detta är också bra för koffeinfritt om du har en person i familjen som inte reagerar bra på koffein!
 • Som kaffekvarnar är den här relativt tyst, vilket är ett stort plus.
 • Vi har att göra med en stålkvarn. Kvarnkvarnar är bäst och stål är ett bra och långvarigt material.
 • En särskild egenskap är hanteringen av malet kaffe inuti maskinen. Dinamica maler den perfekta mängden kaffe och lämnar ingen kaffegrund oanvänd. Ingen kaffesump blir kvar till nästa skott, vilket garanterar färskaste bönor i din kopp.

Panarello ångstång

 • Delonghi ECAM 35025SB är en espressomaskin inte en automatisk cappuccinomaskin. Maskinen ångar inte mjölken åt dig. Men du kan göra dina cappuccinos genom att ånga mjölken själv, vilket är en barnlek med den här maskinen.
 • Precis som de flesta högre espressomaskiner från Delonghi levereras Dinamica med en Panarello ångstång. Detta gör det lättare att ånga god mikroskum utan teknik.
 • Ångmaskinen har också två alternativ – varmt vatten och ånga, vilket är användbart för att göra te, varm choklad eller bara späda ut ditt kaffe.
 • Ångstången går att ta isär för enkel rengöring. Hela maskinen går att demontera mycket lätt och alla delar är diskmaskinsäkra. Allt som gör rengöringsprocessen lite enklare är en stor bonus i min bok!

Pannan

 • Den här espressomaskinen levereras med ett system med en enda panna.
 • Det är detta som har gjort det möjligt för Delonghi att göra en så liten maskin och dessutom hålla nere kostnaden.
 • Det är också en av de viktigaste anledningarna till att de har kunnat hålla kostnaderna nere, eftersom ett system med två pannor är väldigt dyrt.
 • Den enkla pannan är inte särskilt märkbar. Dinamica kommer med snabb ångteknik så den är snabb att värma upp. Från avstängning till bryggning tar cirka 40 sekunder.
 • Slutligen är pannan också tillverkad av stål så den är av god kvalitet och håller länge.

Vattentank

Dinamica ECAM35025SB levereras med en vattentank på 60 ounce. Det motsvarar 10 eller 12 koppar kaffe, vilket är mer än tillräckligt enligt min mening.

En annan häftig aspekt av den här maskinen är att den levereras med ett vattenfilter. Jag tycker att kaffebryggning med filtrerat vatten är riktigt viktigt. Jag säger alltid att bra kaffe börjar med bra vatten så jag är ett stort fan av detta tillägg. Ett kafé där jag brukade arbeta hade fruktansvärt dåligt vatten och hur jag än försökte kunde jag inte producera en kopp kaffe som jag var riktigt stolt över.

De'Longhi Dinamica

Vad vi tyckte om Delonghi Dinamica ECAM35025SB?

Delonghi Dinamica har en imponerande display med en rad olika funktioner och bryggningsfunktioner. Den främsta av dessa är den patenterade True Brew iskaffebryggningsfunktionen.

True Brew iskaffe

Den viktigaste funktionen som skiljer Dinamica från andra Delonghi-maskiner och dess konkurrenter är True Brew Iced Coffee-funktionen.

 • Denna espressomaskin är utformad för att göra iskaffe och marknadsförs av Delonghi som den enda maskinen i sitt slag som kan göra detta.
 • Det sätt som iskaffe bryggs på är bryggmetoden ”brew over ice”, vilket är standardmetoden för att tillreda iskaffe. Detta innebär att barista eller användaren först fyller ett glas med is innan kaffet bryggs.
 • Dinamica är särskilt utformad för att brygga iskaffe med ett unikt recept och en bryggtid som är lämplig för iskaffe. Bryggnings- och extraktionstiderna är lite längre. Detta passar perfekt för smaken av iskaffe.
 • Den justerbara pipen innebär att du kan brygga ditt iskaffe direkt i ditt favoritglas – du behöver inte dekantera.

Andra kaffestilar

Dinamica från Delonghi har 4 brygginställningar, inklusive True Brew-funktionen. Dessa är espresso, lungo, droppbröd och över is. Var och en av dessa kan programmeras efter din smak. Jag är imponerad av bryggningsfunktionen i droppstil. Den här efterliknar din vanliga filterdrypkopp av kaffe. Detta är perfekt om du har gäster som är av typen ”no fuss, standard cup of joe” och som vanligtvis inte gillar espressobaserade drycker.

Jag har själv råkat ut för att en av mina gäster ville ha en vanlig kopp droppkaffe och inte en espressobaserad dryck. Jag var tvungen att göra ett individuellt hällkaffe åt honom, vilket var lite jobbigt.

5 kaffestyrkor

För varje bryggningstyp kan du välja mellan fem olika bryggningsstyrkor, beroende på hur du vill ha ditt kaffe. Styrka 1 är mycket mild för dem som inte gillar en stark kopp medan styrka 5 kommer att ge dig hår på bröstet!

Enkel eller dubbel shot

Både espresso- och lungostorlekarna har möjlighet att välja en enkel eller dubbel shot som ger dig dubbel mängd i din kopp om du är i behov av en extra koffeinfix.

Underhåll och varningsdisplay

Den sista fantastiska funktionen som det här visningssystemet har är ljuspanelen. Den här kaffebryggaren talar om för dig om du börjar få ont om vatten eller kaffe, den talar om för dig om en del inte är insatt ordentligt och den talar om för dig om maskinen behöver rengöras.

Detta är verkligen mycket imponerande och innebär att du inte behöver hålla reda på alla dessa saker själv.Den här maskinen är verkligen lätt att rengöra. Dropplådan är diskmaskinsäker och brygghuvudet kan enkelt tas bort, när maskinen är avstängd, för en snabb sköljning i varmt vatten.

DeLonghi Dinamica Recension

Andra saker att notera

Denna superautomatiska espressomaskin levereras också med en kaffeskopa för förmalet kaffe, en rengöringsborste samt en avkalkningslösning.

Liksom de flesta inhemska espressomaskiner fungerar Delonghi Dinamica bäst med bönor som inte är för oljiga, dvs. en medium rostning. Om du använder en mörkare rostning måste kvarnen rengöras regelbundet.

Oprah skulle säkert ha råd med en dyrare helautomatisk espressomaskin. En som till exempel kan skumma upp mjölk automatiskt åt dig utan någon mänsklig inblandning alls. Jag vet inte om hennes val var ekonomiskt motiverat eller bara för att hon ville ha lite mer kontroll över skumningen.

Jag kan säga att i mina ögon är Dinamica en stor konkurrent till de dyrare maskinerna som DeLonghi Eletta eller Saeco Xelsis.

Andra bra alternativ

Här hittar du alla våra kaffemaskiner

Om du letar efter billigare alternativ är De’Longhi Magnifica-serien en arbetshäst, mycket pålitlig, men har förstås färre funktioner än Dinamica. I slutändan måste du hitta den perfekta balansen mellan bekvämlighet och budget. Och den enda person som kan göra det är du själv. Ett annat liknande alternativ är De’Longhi ECAM35020B, som är identisk med ECAM35025SB, men den har inte alternativet ”varm mjölk” på skummaren.