Är kaffekapslar hälsosamma? Här får du svaret

Kaffekapslar är kända för sin praktiska användning. Kaffe är en av de mest konsumerade dryckerna i världen, och kaffepoddar är oerhört populära på grund av sin bekvämlighet och nyhet. Det finns dock fortfarande en del frågor om huruvida det är bra eller dåligt för hälsan.

I den här artikeln undersöker vi om kaffekapslar är hälsosamma

Kaffekapslar har liknande hälsofördelar som bryggt kaffe. Men det finns några potentiella hälsoproblem med dessa kapslar som inte finns med annat kaffe. Jämfört med espresso eller snabbkaffe innehåller Kaffekapslar fem gånger så mycket giftiga kemikalier som om man konsumerar rikliga mängder skadar människokroppen.

Även om det innebär vissa hälsorisker betyder det inte att du måste slänga dem utan snarare förstå vad de kan göra med din kropp.

Vad finns i kaffekapslarna?

Några märken använder snabbkaffe som ingrediens i sina kapslar, eftersom detta ger kaffe med dålig smak. De flesta av dessa Kaffekapslar innehåller därför malet kaffe eftersom det är effektivt för att producera en kaffe med bästa möjliga smak.

Nespresso till exempel köper bönor av högsta kvalitet och ser till att de pulpas, fermenteras, tvättas och torkas innan de blandas, rostas och mals direkt till kapslar som är färdiga för bryggning. Kaffepåsar innehåller också en giftig kemikalie som kallas furan och som är skadlig för levern. Furan är en arom som uppstår vid rostning vid höga temperaturer och är en möjlig cancerframkallande faktor.

kaffekapslar halsosamma

kaffekapslar innehåller mycket mer Furan jämfört med kaffepulver från traditionella kaffebryggare. Enligt Javier Santos, institutionen för analytisk kemi vid Barcelonas universitet, skiljer sig nivåerna av Furan från när man förbereder ett kaffe i en traditionell droppkaffebryggare. Den högre nivån av Furan beror på att dessa kapslar är hermetiskt förslutna, vilket förhindrar att denna kemikalie frigörs.

Forskarna säger att mängden Furan i varje kaffekapslar ligger inom säkerhetsnätet för människors hälsa, och den potentiella hälsorisken uppstår endast om den konsumeras i för stor mängd.

Vad är kaffepoddarna tillverkade av?

Kaffepoddar finns i två typer: mjuka och hårda. Mjuka varianter används för att göra droppkaffe med en maskin utan tryck, med undantag för Keurigs. De hårda sorterna används för att göra espresso i pumpmaskiner.

Kaffepoddar tillverkas av en kombination av plast och aluminium, vilket tar 150 till 500 år att bryta ner i deponier och orsakar miljöskador. Bortsett från det kan den typ av plast som dessa kaffekapslar är gjorda av innehålla potentiellt skadliga kemikalier som kan sippra ner i din dryck som du kommer att få i dig.

Plast är omöjligt att undvika, och det finns forskning om olika hälsoproblem när det gäller plast och värme. Plastkemikalier som BPA, BPF och BPS är kända hormonstörande ämnen som bidrar till hormonell obalans, fertilitet och viktökning. Så föreställ dig antalet kemikalier som kan överföras vid användning av kaffekapslar.

Bortsett från plast har aluminium egna hälsoproblem. Exponering för aluminium är skadligt för hjärnan och kan orsaka depression, ångest, autoimmuna sjukdomar eller Alzheimers sjukdom. Ja, kaffekapslar är bekväma och fortfarande säkra, men genvägar kommer alltid med brister, så det är tillrådligt att välja poddar gjorda av komposterbart material eller papper.

Hur många kalorier finns det i kaffekapslar?

Nespresso är en av de mest populära kaffekapslarna och har blivit ett känt namn. Detta varumärkes pods är ett val för de flesta för bekvämlighet och tillgänglighet. Därför är det bra att veta exakt hur många kalorier kaffedrickare får i sig med varje kopp Nespresso.

För varje Nespresso espressoskott får du 0,6 kcal och 1 kcal för varje Nespresso lungo-häll. Men om du tillsätter mjölk till ditt kaffe ökar den totala mängden kalorier som du får i dig, eftersom 100 ml helmjölk motsvarar 65 kcal och 37 kcal för skummjölk. Om du tillsätter socker till kaffet kommer det att tillföra ytterligare några kalorier, vilket gör att det blir över hundra kalorier.

kaffekapslar halsa

Varumärket Dolce Gusto innehåller dock fler kalorier eftersom de flesta av deras kapslar innehåller flera ingredienser för att skapa olika sorters kaffe. Deras americano pod innehåller två kalorier, men deras cappuccino innehåller 80 kalorier.

Antalet kalorier varierar avsevärt beroende på hur du tar ditt kaffe – Café Au Lait, Cappuccino eller White Coffee. Nespresso i sig är hälsosam eftersom den innehåller nästan inga kalorier, men tillsatser kan leda till fler kalorier och en mycket ohälsosam dryck. Om du gillade det här inlägget kommer du att gilla vår guide om hur du förvarar kaffepåsar.

Alternativ till kaffekapslar

Bryggt kaffe som ett hälsosammare alternativ. Om du inte tänker på bekvämlighet är det hälsosammare alternativet bryggkaffe. Bryggt kaffe kräver dock tid, ansträngning och tålamod för att vänta på att din kanna ska brygga. Dessutom har de flesta människor inte tillräckligt med tid på sin dag som det är.

kaffekapslar är ett innovativt och lättanvänt alternativ till bryggkaffe. Men kaffeentusiaster som också bryr sig om miljön måste ofta fatta ett svårt beslut när det är dags för sin morgonkaffe. Om du ändå vill hålla fast vid dina kaffemaskiner finns det miljövänliga alternativ till dessa kapslar. Du kanske också vill veta om du kan dricka kaffe när du äter rent.

Återanvändbara kapslar

kaffekapslar i rostfritt stål eller BPA-fri plast är ett bra sätt att bli miljövänlig eftersom de minskar mängden avfall på soptippen. Med återanvändbara kapslar kan du spendera mindre pengar och vara miljövänlig. Med miljövänliga maskiner som också finns tillgängliga finns det ingen ursäkt för att inte dricka din favoritsmak utan att skada miljön för mycket.

Komposterbara kapslar

Komposterbara kapslar, t.ex. sådana som är tillverkade av papper, komposterbart bläck och andra biologiskt nedbrytbara material, är ett utmärkt alternativ för kaffeentusiaster som vill minska sin miljöpåverkan. Papper är inte bara lättare för miljön, utan det eliminerar också skuldkänslor eftersom du kan slänga dem direkt i din kompostbehållare eller stapla dem när de är klara utan att det krävs någon städning.

Återvinningsbara kapslar

Återanvändning och kompostering av kaffepåsar är det grönaste valet, men återvinning är fortfarande bättre än att slänga kapseln på en soptipp. Även om vissa återanvändbara muggar inte kan återvinnas på grund av hur de är tillverkade, är dessa typer av plast mer miljövänliga eftersom de är 100 % återvinningsbara i århundraden utan att någonsin ta slut eller orsaka någon form av förorening.

halsosamma kaffekapslar

Nackdelen med kaffepåsar

Kaffekapslar smakar annorlunda än traditionellt bryggt kaffe. Kaffekapslar är ett bekvämt sätt att göra sitt kaffe. Bekvämligheten med färdigmalda bönor har dock nackdelar jämfört med när du malde dem själv på plats.

Pods är bekvämare men saknar samma smak och äkthet som en handgjord espresso. Eftersom dessa kaffepoddar har en längre hållbarhetstid finns det ett antal sätt som kan påverka smaken. Även om många tror att kaffekapslar kan efterlikna smaken av ett traditionellt bryggt kaffe, ansåg vissa, särskilt kaffekonnässörer, att ingen kaffekapsel kunde slå den äkta varan.

En annan nackdel är att de flesta kaffemaskiner för podsystem för engångsbruk är speciellt utformade för att fungera med en viss sorts och ett visst varumärke av kaffe. Detta är en utmaning på två fronter; för det första tvingar det ägarna att bara köpa från ett företag. För det andra, om de vill ha en annan typ eller smak av kaffe har de inget annat val än att göra det köpet.

Det sista ordet om är kaffekapslar hälsosamma?

Kaffekapslar kan vara det bästa valet för dem som tycker om kaffe men inte har tid att brygga en kanna eller göra en espresso. De är också perfekta för kontorsarbetare och resenärer som är på språng, liksom för alla som vill förenkla sin morgonrutin.

Men effekterna den har på människor kan vara tydliga för dem som är villiga att ta en titt. Frågan blir då: om det finns negativa biverkningar av att dricka kaffe i kapslar, är det då värt att ta bara en klunk? Hälsofördelarna med kaffekapslar är fler än de negativa effekterna. Det finns inte en enda livsmedelsprodukt som inte har kemiska föreningar i sig, så du bör moderera din konsumtion av alla produkter, inklusive dessa kapslar.

Artikeln är inspirerad av: https://fullcoffeeroast.com/are-coffee-pods-healthy/