Brygga kaffe i perkulator: Perkulatorkaffe

Denna bryggningsmetod liknar Moka Pot, men har bara två kamrar, och ger en något syrlig, bränd smak av kaffe i stället för en kondenserad espressoliknande kopp kaffe. Perkulatorn uppstod kring den ursprungliga uppfinnaren Sir Benjamin Thompsons tycke och smak. Thompson hatade alkohol och te, vilket fick honom att söka efter ett sätt att koka kaffe.

Gör kaffe med perkulator

Detta skulle så småningom utvecklas till en tryckkokare för bryggning av kaffe. Det var den sistnämnde uppfinnaren, en jordbrukare från mitten av 1800-talet som kom från USA:s brödkorg, som tog patent på den självförsörjande kannan med eget värmeelement samt på modellen för häll eller spis.

perkolator

Perkulator kaffe – Perkulator hur gör man

Det idealiska kaffet för en perkolator är vanligtvis en medium blandning, eftersom ljusare rostningar tenderar att förlora sin smak med tiden på grund av den kontinuerliga cirkulationen av kaffe i kamrarna. Dessutom blir mörkare rostade produkter mer och mer bittra när de vandrar uppåt i pumpen och sedan tillbaka neråt i den kvardröjande bryggan. Dessutom måste malningen av denna medelstora blandning få en snäckskalliknande konsistens med faktiska bitar av bönor som fortfarande är kvar för att perkolera.

Vad du behöver för att göra kaffe i en perkulator

  • Självförsörjande perkulator
  • Perkulator med värmeelement (t.ex. spis, spis eller kokplatta).
  • Medelstarkt kaffe
  • En kvalitetsgrynskvarn (om du använder hela bönor).
  • Varmt vatten (205 grader Fahrenheit)
  • Våg (rekommenderas)
  • Timer (rekommenderas)

Nu börjar vi brygga med perkulator!

  • Fyll den nedre kammaren med vatten, men fyll inte så att den övre kammaren med kaffesumpen kommer i kontakt med det nedre, svala vattnet.
  • Mal bönorna snabbt i antingen en kaffekvarn (våra favoriter finns listade här) eller i en matberedare eftersom bitar av kaffebönor bäst lämnas intakta för denna bryggningsmetod.
  • Placera locket på hela riggen
    Ställ in vattenkokaren för att koka eller placera båda kamrarna på spisen eller spishällen.
  • Lyssna på det perkande eller bubblande ljudet, häll upp lite bryggning i en kopp och sätt tillbaka apparaten för att fortsätta värma.

Barista Tips: Även om bryggningsmetoden Perkolator kan dra till sig sidoblickar eller hånfulla kommentarer på grund av dess nära koppling till kyrkomöten och liknande, kan apparaten vara ett roligt sätt att experimentera med din (eller vår) favoritkvarn för att optimera för en snäckeliknande malning; att använda en matberedare är också lämpligt och en rolig variant av den mer traditionella malningsmetoden.

Barista Tips: Utforska en mängd olika blandade kaffesorter med den här metoden, särskilt de som är listade som medium för sina smakprofiler.

Kaffe till perkulator – Använd gärna bryggkaffe

  • Bästa perkulatorn
  • Bästa perkolator
  • Vilket kaffe till perkulator

Slutsats Perkulator kaffe

Bryggningsmetoden Perkolator är kanske inte lika erkänd som Moka Pot-bryggningsmetoden eller French Press-processen, men det finns nyanser som kan utforskas kring kontinuerlig uppvärmning och återuppvärmning av kaffe på en spis eller spishäll.